AcasăEvenimentANI: Primarul din Giulesti si fostul primar din Ocna Sugatag - declarati...

ANI: Primarul din Giulesti si fostul primar din Ocna Sugatag – declarati incompatibili

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto: emm.ro

Patru primari ai unor comune şi un viceprimar, declaraţi incompatibili de ANI Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că patru primari ai unor comune din judeţele Dolj, Gorj, Maramureş şi Galaţi, un viceprimar din Giurgiu si un fost primar din Maramures s-au aflat în stare de incompatibilitate prin exercitarea simultană a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale. 

Potrivit unui comunicat al ANI remis ieri, Gheorghe Vrajă, primarul comunei Giuleşti, judeţul Maramureş, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 mai 2012, întrucât nu şi-a încetat raporturile de serviciu din funcţia de secretar al comunei Giuleşti pe perioada participării la alegerile locale pentru funcţia de primar. Conform prevederilor legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (…) încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Apoi, Vasile Sas, cel care a deţinut funcţia de primar al comunei Ocna Şugatag în legislatura 2008 – 2012, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar al comunei Ocna Şugatag, a semnat dispoziţia de numire a fiicei sale în funcţia publică de referent în cadrul compartimentului Evidenţa Populaţiei.

Potrivit fişei de post, funcţia de referent superior în cadrul Compartimentului Evidenţa Populaţiei se subordonează primarului comunei Ocna Şugatag. Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile legale potrivit cărora „primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori saă nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau ori rudele sale de gradul 1”, se arată în textul de lege.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA