AcasăActualitatePoliticMerită să citiți! Un lider portocaliu face praf conducerea PDL! Scrisoare deschisă...

Merită să citiți! Un lider portocaliu face praf conducerea PDL! Scrisoare deschisă către Emil Boc. Nici măcar „dragă” Emil…

spot_img

DISTRIBUIȚI


Am vrut ca astăzi, o zi umilitoare pentru partidul nostru, când USL preia oficial Puterea cu ajutorul prostiei şi neputinţei noastre, să pun pe prima pagină a cotidianului “Cronica Română” ce­lebra ta poză în fundul gol. Şi ştii de ce? Pentru că aşa mă simt atât eu, cât şi marea majoritate a membrilor de partid, în faţa duşmanului nostru: USL. Dar şi a cetăţenilor români care au avut încredere în noi.
Suntem în fundul gol! Asta este crunta realitate în care ne găsim!
Şi ştii de ce? Pentru că tu, ca lider de partid şi ca prim-mi­nistru, ai avut o atitudine şovăielnică, duplicitară, schimbătoare, fără forţă şi consistenţă, pur şi simplu cred că ai plutit şi nu ţi-ai găsit locul. Şi minorităţile s-au săturat de promisiunile tale goale şi au votat în consecinţă la moţiune. Cred că pălăria a fost prea mare pentru tine şi, vorba tatălui meu, nu era nicio pro­blemă dacă îţi creştea capul, dar asta nu s-a întâmplat, iar pălăria a rămas mare pentru tine în continuare! Observ că nici pe Răzvan nu l-aţi lăsat să îşi ducă mandatul până la capăt. Răzvane, îţi cer scuze în numele meu şi al par­tidului pentru faptul că ne-am bătut joc de tine prin neputinţa, prostia ori premeditarea de care am dat dovadă. De fapt, nu cred în ultima fiindcă pentru asta îţi trebuie inteligenţă, iar de aşa ceva nu ne poate bănui nimeni. Mai ales în ultima perioadă! Ce forţă şi credibilitate vrei să ai în Parlament, cu psdeudolideri de genul lui Mircea Toader, Cristian Rădulescu, Ioan Oltean sau Roberta Anastase, care ţi-au garantat şi ţi-au promis că au voturile necesare sus­ţinerii guvernului tău în Parlament? Dacă le-a numărat Roberta, nici nu mă miră!
Am avut şansa, ca partid, să profităm de MRU. Tânăr, in­te­ligent, carismatic, cu un guvern tânăr şi competent, care după părerea multora avea şanse să devină cel mai bun din istoria postdecembristă, demonstrând că partidul nostru are resurse, oameni tineri şi competenţi. Era şansa noastră ca partidul, prin MRU şi membrii pedelişti ai guvernului, să ne oprească din scăderea drastică în sondaje şi căderea în gol după trei ani de guvernare Boc şi să ne recredibilizeze. Dar ne-am bătut joc de această şansă! Nu noi, întregul partid, ci acei lideri beşiţi, cu tine în frunte! (Dac-ar şti lumea ce autoritate ai în BPN şi cum, de-a lungul timpului, te-a jignit şi înjurat Gheorghe Ştefan, zis “Pinalti”, acest personaj grobian al po­liticii de mahala, îmbătat zilnic din găleţile cu energie ieftină!).
Berceanu, Videanu, Falcă, Negoiţă, Poteraş, Toader, Cristian şi Cristache Ră­dulescu, Silvian Ionescu, Gelu Vişan, Pinalti, Seculici, Flutur, Cezar Preda, Sulfina Barbu, Nelu Oltean, Stănişoară, Ghe­rasim etc, chiar nu credeţi că lumea s-a săturat de voi? Chiar v-a fost frică de cei tineri că vă pot lua locul? Cât o să vă mai bateţi joc de partidul ăsta şi o să mai puneţi interesele voastre meschine deasupra intereselor partidului? Sper, Răzvane, că dacă vei accepta să re­con­stru­ieşti partidul o vei face fără aceste lipitori care au “supt” procen­tele partidului.
Nu ai avut o viziune politică şi organizatorică, o strategie, des­pre cum se conduce un partid puternic, care ţi-a fost lăsat de un lider puternic! Noi toţi am fost la Putere datorită lui. Oare nu s-a săturat şi el de prostia, aroganţa şi slăbiciunile noastre? Îţi dai seama în ce situaţie l-am pus, neputând susţine un premier numit în interesul nostru?
Dacă te uitai atent ieri în sală, în ochii miilor de activişti de partid, ai fi citit această scrisoare în privirea lor. Nu mai credem în tine nici eu, nici măcar fetiţa mea de 14 ani care te admira şi nici marea majoritate a membrilor de partid, iar dacă te uitai atent, ieri, în sală, observai asta. Dar la fel de sincer nu cred nici în colţii aproa­pe tociţi ai unui buldog bătrân dar măcar demn. Nu cred nici măcar în ipocrizia celor care ieri te-au lăudat şi care după locale îţi vor lua capul fără ca măcar să clipească.
Te amăgeşti cu rezultatele unor sondaje scrise pe genunchi. Nu cred că ştii adevărul. Ţi-l spun eu. Acum avem 16 la sută. Poate cu ajutorul găleţilor umplute cu făină, zahăr şi ulei vom mai lua câteva procente. Asta dacă vom mai găsi sponsori. Trist! Foarte trist!
Deşi am fost “violat” de două ori de către unii din partid, la presiunile unor oameni de afaceri (mă rog să nu vorbesc nici măcar în somn!), cu acordul tău tacit, atacat mârşav la o televi­ziune pedelistă, chiar dacă tu, la o îngheţată, dacă ţii minte, mi-ai spus: “Radu, ştiu că eşti nevinovat şi vom îndrepta lu­crurile!”, ele nu s-au îndreptat, din contră, ai perseverat, permiţând încă un abuz la adresa mea. Nu intru, acum, în amănunte dar mă rog, încă o dată, să nu vorbesc în somn. Cu toate acestea, am continuat să cred în tine şi în partid, am ales să rămân în partid în timp ce alţii, care au primit tot ce au vrut şi când au vrut, au fugit ca şobolanii, au plecat fără să se uite înapoi. Asta după ce au supt ani de zile din avantajele unui partid aflat la Putere.
Pentru că mă ocup de consultanţă politică şi sondaje de opinie îţi dau un sfat, pe care cred că nici consultanţii israelieni ai partidului aduşi pe bani grei nu ţi l-au dat. După aceşti ani de gu­vernare Boc, Clujul arată ca după “bombardament” cu ajutorul şi complicitatea ta (arestările lui Bica şi Apostu, apropo nici Alin Tişe nu se simte prea bine, scandalul de la IPJ Cluj şi afa­cerea Silver Tower-Chezan. Din păcate, a fost nevoie de implicarea FBI pentru a scoate mizeria la suprafaţă).
Pune-ţi cenuşă în cap şi foloseşte sloganul electoral: “Miticii m-au terminat” şi nu începe o campanie demagogică aşa cum îţi stă în fire, spunând că ai făcut un Cluj european, asta pentru că nu te mai crede nimeni. De altfel, şi mama mea de 70 de ani dacă venea primar avea o misiune uşoară după un edil ca Funar.
Din păcate, pe pacientul PDL nu îl mai ajută antibioticele. Doar bisturiul…
P.S. Apropo, problema majoră pentru partid nu sunt mă­surile de austeritate pe care le-ai luat, dar te atenţionez că vo­tanţii ţin minte un singur lucru: cine le dă, nu cine le pro­mite că le dă înapoi!
Radu Cristescu,
Vicepreşedinte PDL sector 5

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA