AcasăActualitateSocialÎNTRUNIRE LA ARAD – Pregătiri pentru Academia de vară ARE 2018 care...

ÎNTRUNIRE LA ARAD – Pregătiri pentru Academia de vară ARE 2018 care ca avea loc în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

ÎNTRUNIRE LA ARAD  În perioada 20-22 martie 2018, s-au desfăşurat la Arad reuniunile de primăvară ale comisiilor ARE, având loc și întâlnirea Comitetului de organizare a Academiei de vară ARE. Având în vedere că, Academia de vară ARE va fi găzduită în acest an de județul Maramureș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș a prezentat în cadrul ședinței plenare a comitetelor ARE, desfășurată în 20 martie 2018, principalele informații privind organizarea Academiei de vară ARE în Maramureș. Acesta a vorbit despre programul propus, locațiile de desfășurare a întâlnirilor și atelierelor de lucru, precum și vizitele de studiu avute în vedere pentru a promova evenimentul în rândul regiunilor membre ARE.

În 21 martie 2018 au avut loc reuniuni separate pe fiecare din cele trei comisii ARE: Comisia 1 – Economie și Dezvoltare Regională and Regional Development, Comisia 2 – Politici Sociale și Sănătate Publică și Comisia 3 – Cultură, Educație și Tineret, dar și două ateliere de lucru. Un atelier a avut ca temă ”E-sănătate”, iar cel de-al doilea s-a desfășurat sub egida ”Transport și Mobilitate”, în cadrul acestora dezbătându-se teme de actualitate și fiind prezentate exemple de bune practici.

În cadrul Comitetului 2 s-au creat mai multe grupuri de lucru în care s-au analizat teme precum egalitatea de șanse, incluziune, drepturi egale în domeniul sănătății. Mai multe exemple de bune practici din Maramureș au fost prezentate în cadrul grupului de lucru privind incluziunea, punându-se accent pe colaborarea dintre Consiliul Județean Maramureș și Asociația Neguvernamentală Profesională de Asistență Socială ASSOC pentru înființarea unor structuri de economie socială la Ocna Șugatag, dar și pe proiectul de înființare a Restaurantului Social ASSOC, o inițiativă de succes care, în prezent, este în curs de replicare în alte cinci județe din România.

În ultima zi a reuniunilor ARE, respectiv în 22 martie 2018 a avut loc întâlnirea Comitetului de organizare a Academiei de vară ARE, în cadrul căreia s-a analizat stadiul organizării evenimentului. A fost prezentat logo-ul propus pentru Academia de vară ARE 2018, având ca temă ”Patrimoniul cultural pentru atractivitate regională”, logo care semnifică nodul dacic în culorile specifice portului tradițional maramureșean.

Programul evenimentului a fost apoi dezbătut și s-a agreat ca, până în data de 6 aprilie 2018, regiunile membre în Comitetul de organizare a Academiei de vară ARE să transmită temele propuse. Acestea urmează să fie dezbătute în cadrul întâlnirilor plenare și a atelierelor de lucru, pentru a finaliza toate documentele ce urmează a fi postate pe site-ul ARE. Au fost, de asemenea, prezentate informațiile practice pregătire de gazde pentru acest eveniment, dar și proiectul ”Academia de vară ARE 2018”, depus spre finanțare în cadrul programului ”Europa pentru cetățeni”.

Informații furnizate de Consiliul Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA