AcasăEvenimentVIDEO - LA FOC CONTINUU - 12 incendii au stins pompierii militari...

VIDEO – LA FOC CONTINUU – 12 incendii au stins pompierii militari intr-o singura zi (galerie foto)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Duminică, 26.08.2012, a fost una din cele mai solicitante zile pentru pompierii maramureşeni, care au luptat cu nu mai puţin de 9 incendii de vegetaţie uscată. Pe lângă intervenţia din Munţii Gutâi, la care au participat din partea I.S.U. Maramureş pompieri de la Detaşamentul  “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare şi Detaşamentul Sighetu Marmaţiei, 7 astfel de incendii au izbucnit în  Baia Mare şi localităţile învecinate.

Pentru localizarea şi lichidarea acestora, întreg personalul Detaşamentului Baia Mare a fost alertat şi toate autospecialele s-au deplasat la intervenţii. În această după amiază, Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare nu mai avea nici o rezervă, de personal sau autospeciale.

Astfel, la ora 12.10,un echipaj al pompierilor băimăreni a intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit pe strada Sudului din municipiu.  A fost nevoie de aproape trei ore de luptă cu flăcările pentru lichidarea incendiului. A fost afectată o suprafaţă de teren de circa 1 hectar.

La 13.42, un alt echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată izbucnit în localitatea Buşag. Focul a fost stins după aproape două ore. Au fost afectate circa 3 hectare de teren.

În acelaşi timp, un echipaj de la Punctul de lucru Şomcuta Mare a intervenit în satul Fersig. A fost nevoie de 4 ore de luptă cu flăcările pentru lichidarea incendiului. Flăcările au afectat circa 10 hectare de teren.

La 14.05,  pompierii Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit cu trei autospeciale la un alt incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit în localitatea Satu Nou de Jos din comuna Groşi. Ei au fost sprijiniţi de membrii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al SC Aramis, care au acţionat cu o autospecială în zonă. Incendiul a fost lichidat după trei ore de luptă. Au ars circa 3 hectare de pădure de pin şi 15 hectare de teren cuvegetaţie uscată.

La 15.05, pompierii Gărzii de Intervenţie nr.2 Borşa au acţionat la un incendiu de vegetaţie uscată semnalat în zona Colbu. Intervenţia lor rapidă a limitat suprafaţa de teren arsă la circa 0,02 hectare.

La 16.05, pompierii  Detaşamentului “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit cu 2 autospeciale la un incendiu de vegetaţie uscată pe strada Vlad Ţepeş din municipiu. Focul se apropia rapid de casele locuitorilor zonei. La faţa locului a mai intervenit un echipaj de la Garda de Intervenţie nr.2 Fărcaşa, cu o autospecială, iar S.C. ROMPREST a sprijinit forţele de intervenţie cu o autocisternă cu apă. Incendiul a fost lichidat după două ore de luptă.

La 17.05, pompierii Pichetului Târgu Lăpuş au acţionat şi ei la stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată declanşat în localitatea Dobricu Lăpuşului. Au ars circa 0,5 hectare de teren.

La 17.50, pompierii Detaşamentului “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit din nou, de această dată la un incendiu de vegetaţie usată semnalat în localitatea Satu nou de Jos din comuna Groşi. Incendiul a fost lichidat după o oră. Flăcările au afectat circa 0,6 hectare de vegetaţie uscată. În toate cazurile, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost focul deschis.

Spre seara zilei de duminica pompierii baimareni au mai intervenit la stingerea a trei incendii de vegetatie uscata: Mocira, Baia Sprie si Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA