AcasăsiugariuSĂRBĂTOARE – Zeci de credincioşi au prăznuit hramul Bisericii „Sfântul Vasile cel...

SĂRBĂTOARE – Zeci de credincioşi au prăznuit hramul Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sărbătoare mare azi în parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Baia Mare. Zeci de enoriaşi au venit la biserica de pe strada Motorului să asiste la Sfânta Liturghie. Aceasta a fost urmată şi de Sfinţirea Lumânărilor, moment de anticipare a praznicului de marţi, 2 februarie, când creştinii sărbătoresc Întâmpinarea Domnului.


În cuvântul de învăţătură, preotul le-a vorbit celor prezenţi despre Pilda lui Zaheu Vameşul, un exemplu de smerenie şi pocăinţă, un model de căinţă şi îndreptare spre cele trebuincioase sufletului mai mult decât cele necesare trupului.

MEZ_8510

„Iată iubiți creștini, că Domnul nostru Iisus Hristos, a cunoscut ca un Dumnezeu ce era numele lui Zaheu; i-a cunoscut și numele și dorința cea aprinsă a inimii lui și a văzut smerenia și voința lui de a se întoarce la Dumnezeu. Dacă stăm să judecăm puțin, cât de mult s-a umilit el care era plin de bani, bogat și onorat de lume, ne mirăm cum a putut să-și calce mândria în picioare și să urce că un copil prostuț în dud, smerindu-se înaintea lumii. Tocmai aceasta l-a adus la pocăința, la mântuire, căci Domnul Hristos l-a chemat pe nume și a dorit să intre în casa lui. Ajungând Domnul în casa lui, mulțime de farisei ziceau: „Iată a intrat să găzduiască la un om pacatos. Dar Zaheu plin de bucurie și încredere desăvârșită în Domnul Hristos a zis: „Iată, Doamne, jumătate din averea mea o dau săracilor, și dacă am năpăstuit pe cineva întorc împătrit . Vedeți, frați creștini, pocăința adevărată! Iată cum a înțeles el că Dumnezeu îl poate ierta de păcatele și nedreptățile făcute, de călcările de lege pe care le făcuse fără să aibă frică lui Dumnezeu. Această Evanghelie este una din cele 7 evanghelii care se citește la Sfântul Maslu. Să nu credem noi că este pusă așa la voia întâmplării de sfinții noștri părinți. Ea are un mare rost, pentru că multe boli grele și suferințe grozave se abat și cad pe capul oamenilor din cauza păcatului nedreptății săvârșit de ei și mai ales din cauza păcatelor strigătoare la cer”, a spus preotul.

MEZ_8414

printre cei prezenţi la Sfânta Liturghie s-a numărat şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Acesta nu a venit cu mâna goală ci a lăsat o donaţie generoasă lăcaşului de cult care este în construcţie de mai mulţi ani. Din donaţiile generoase şi ajutorul primit de la edil, în anul trecut partea superioară a bisericii a fost pictată cu mare măiestrie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA