AcasăAdministrațieMaramureșCinci oferte pentru realizarea parcului industrial din Baia Sprie, proiectul de aproape...

Cinci oferte pentru realizarea parcului industrial din Baia Sprie, proiectul de aproape 11 milioane de euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

Când auzim acum că realizarea Parcul Industrial de specializare inteligentă de la Baia Sprie a fost scos la licitație și cinci antreprenori serioși au depus oferte, ne ciupim ca să realizăm că este adevărat.
Asta pentru că de vreo 12 ani am tot auzit vorbindu-se despre parcuri industriale în Maramureș. Dar pe-o ureche ne-a intrat și pe alta ne-a ieșit. Nu pentru că n-am fi fost atenți, ci fiindcă – în afară de intenție – n-am mai auzit altceva despre ele.
Auzim acum, în mandatul lui Ionel Bogdan, ca președinte al Consiliului Județean Maramureș a Și auzim fiindcă se întâmplă lucruri. Mai întâi, că există proiecte aprobate: nu pentru unul, ci pentru 7 parcuri industriale pe tot cuprinsul Maramureșului: Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Fărcașa, Giulești, Bogdan Vodă, Mireșu Mare. Apoi am auzit că li s-a aprobat finanțarea.
Iar în Baia Sprie, s-a ajuns în faza de licitație, pentru care depunerea ofertelor s-a încheiat. La modul fizic, parcul industrial e încă în faza în care au fost realizate drumurile de acces și utilitățile și i s-a asigurat finanțarea. Dar încă nu a pășit de pe hârtie în teren. Însă o va face după evaluarea ofertelor, desemnarea câștigătorului și semnarea contractului de execuție.
Parcul Industrial de specializare inteligentă de la Baia Sprie este o investiție de 10,8 milioane de euro, finanțată din bani europeni prin Programul Operațional Regional. Scopul acestui obiectiv este de a atrage investitori, de a-i sprijini pe antreprenorii locali, de a stimula creșterea economică în județul nostru și și de a crea locuri de muncă bine plătite.
Biroul de presă al PNL Maramureș
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA