AcasăActualitate112TRIBUNALUL CLUJ A DECIS - Despăgubiri de 10.000 de euro pentru condiții...

TRIBUNALUL CLUJ A DECIS – Despăgubiri de 10.000 de euro pentru condiții inumane în arest

spot_img

DISTRIBUIȚI

TRIBUNALUL CLUJ A DECIS Doi foști șefi de poliție, Ioan Ovidiu Mureșan și Roberto Hasnaș, vor primii despăgubiri în valoare de aproximativ 10.000 de euro.

Zilele trecute, Tribunalul Cluj a hotărât că Inspectoratul de Poliție Cluj și Inspectoratul General al Poliției Române trebuie să plătească foștilor șefi ai poliției bistrițene, judecați pentru fapte de corupție, câte 22.400 de lei daune morale, pentru perioada petrecută în condiții inumane, în arest.

Anul trecut instanțele de judecată din Cluj au dat sentință favorabilă în procesului intentat de trei foști comandanți din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureșan, Roberto Hasnaș și Leon Cloșcă și au decis ca aceștia să fie despăgubiți pentru condițiile inumane în care au stat în arestul preventiv al IPJ Cluj. Foștii polițiști s-au îmbolnăvit după ce au fost mușcați de ploșnițele ce ieșeau din pereții celulei.

În 2017 cea mai mare despăgubire, în valoare de 22.400 de lei, a primit-o fostul șef al Poliției Năsăud, Leon Cloșcă.

Tot atunci instanța a decis ca lui Roberto Hasnaș, fostul șef al Poliției Rutiere din Bistrița-Năsăud, să i se plătească suma de 10.000 de lei drept daune morale pentru cele șase luni petrecute în arestul IPJ Cluj. 3.000 de lei a primit și fostul șef al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureșan.

Ultimii doi au făcut apel la prima sentință și au solicitat despăgubiri egale cu cele primite de Leo Cloșcă.

Tribunalul Cluj a admis cerea lui Roberto Hasnaș și a lui Ioan Ovidiu Mureșan, iar Inspectoratul de Poliție Cluj și Inspectoratul General al Poliției Române sunt obligate să plătească daune morale de circa 5.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi foști polițiști. Sentința nu este însă definitivă.

Sursa info Ziarul clujean

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA