AcasăAlteleEconomicDESPRE PROGRAMUL START-UP NATION - Florin Jianu: "Încep să mă îngrijorez! Nu...

DESPRE PROGRAMUL START-UP NATION – Florin Jianu: „Încep să mă îngrijorez! Nu există în acest moment bani pentru plata proiectelor!”

spot_img

DISTRIBUIȚI

DESPRE PROGRAMUL START-UP NATION Programul Start-up Nation se află în impas pentru că, cel mai probabil, nu vor există banii necesari pentru finanţarea proiectelor admise.

DESPRE PROGRAMUL START-UP NATION Fostul ministru al Mediului de Afaceri şi iniţiatorul programului, Florin Jianu, susţine că banii necesari ar fi trebuit alocaţi la rectificarea bugetară, estimată a avea loc în luna august, scrie WALL-STREET.

Cum rectificarea nu a avut loc, şi cum este tot mai probabil că această va fi negativă, programul se află într-o situaţie “îngrijorătoare”, spune Jianu.

“Încep să mă îngrijorez pentru că nu s-a făcut rectificarea bugetară şi, practic, programul Start-up Nation este în continuare pe credite de angajament.

Am acceptat acest lucru la începutul anului când am creat programul pentru că nu era logic şi normal să încarci bugetul de stat cu credite bugetare, să blochezi o suma de aproape 2 miliarde de lei, bani pe care nu îi foloseai decât în a două jumătate a anului.

Neexistând această rectificare, care de obicei se făcea în august, încep să mă îngrijorez pentru că nu există în acest moment bani pentru plata proiectelor”, a declarat Florin Jianu în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, Ministerul ar trebui să spună zilnic şi oficial asumat câte proiecte sunt evaluate în acest moment, pentru că apar tot felul de cifre. “Eu vorbesc cu întreprinzătorii care spun că nu au niciun semn în acest sens.

Cred că ar trebui asumat zilnic, să vedem cu merg evaluările în cadrul acestui program şi, de asemenea, nişte paşi asumaţi din partea Guvernului pentru ceea ce înseamnă plăţile”, a adăugat Jianu.

Totodată, el susţine că este cu atât mai îngrijorat cu cât, la datele actuale, cel mai probabil rectificarea bugetară va fi negativă, adică ar trebui să se taie bani de la cheltuieli.

“Suntem la începutul lui septembrie, am înţeles din surse neoficiale că rectificarea va fi în octombrie.

Nu s-a făcut rectificarea, şi e simplu de văzut pe datele statistice, pentru că ar fi fost negativă. Se aşteaptă să fie o rectificare pozitivă (la Guvern-n.r.), dar noi nu credem că va fi aşa.

Cu cât timpul trece, cu atât se afundă într-un deficit din ce în ce mai mare, pentru că s-au crescut salariile, pensiile, investiţiile sunt la un minim istoric în acest moment…”, a mai spus Florin Jianu.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA