AcasăNews AlertPROIECT DE LEGE | Românii din străinătate vor putea avea acces la...

PROIECT DE LEGE | Românii din străinătate vor putea avea acces la servicii consulare online, fără să se mai deplaseze la sedii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Românii din diaspora vor avea acces la servicii consulare online. În plenul Camerei Deputaților, am votat astăzi un proiect de lege care vine în ajutorul maramureșenilor și al tuturor românilor din diaspora. După intrarea în vigoare a legii, cetățenii vor putea accesa servicii consulare online, fără a fi nevoiţi să se prezinte la sediul misiunilor diplomatice sau ale oficiilor consulare.

Proiectul mai prevede că documentele pot fi transmise beneficiarilor în format electronic sau pot fi expediate prin servicii de curierat, cu suportarea cheltuielilor de către solicitanţi. De asemenea, documentele vor putea fi ridicate şi de la reprezentanţele diplomatice sau cele consulare, iar personalul consular va putea utiliza semnături electronice.

Creșterea gradului de digitalizare a serviciilor consulare este direct proporțională cu oferirea unor condiții decente cetățenilor români care au nevoie de astfel de servicii.

Călin Bota,

Deputat PNL de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA