AcasăActualitateLA VÂRSTA DE 100 DE ANI - A murit Mircea Ionescu Quintus,...

LA VÂRSTA DE 100 DE ANI – A murit Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA VÂRSTA DE 100 DE ANI A murit Mircea Ionescu Quintus, au declarat, vineri, surse liberale. Președintele de onoare al Partidului Național Liberal împlinise 100 de ani în martie.

Potrivit unor surse, Mircea Quintus Ionescu a murit acasă, înconjurat de familie.

Surse liberale au declarat vineri pentru Libertatea că liderii partidului au primit vestea morții președintelui de onoare al Partidului Național Liberal la Brașov, acolo unde conducerea PNL s-a reunit pentru a participa la Consiliul Național al PNL.

Surse din partid au declarat că, în condiții decesului seniorului liberal, se ia în calcul anularea ședinței.

Anul acesta, când a împlinit 100 de ani, Mircea Ionescu Quintus a fost decorat la Palatul Cotroceni, de șeful statului, cu cea mai înaltă distincție a statului român.

Quintus a rememorat atunci momentele importante din viața sa, și a recunoscut că existența sa este ”un roman”.

Seniorul liberal a compus și o epigramă, pentru aniversare: ”Vreo sută ani mi se adună / Ca prin păduri semeții brazi / Și s-or găsi destui să spună/ Ce mai înseamnă suta, azi!”.

”Nu mi-a fost ușor să trăiesc o așa de îndelungată viață”, a mărturisit Mircea Ionescu Quintus, la Palatul Cotroceni, în fața președintelui Klaus Iohannis dar și a liderilor PNL care au dorit să asiste la decorarea președintelui de onoare al formațiunii.

Mircea Quintus Ionescu a pregătit și o epigramă pentru această aniversare specială de centenar: ”Vreo sută ani mi se adună / Ca prin păduri semeții brazi/ Și s-or găsi destui să spună/ Ce mai înseamnă suta, azi!”, a recitat el, vizibil emoționat.

El a împărtășit și o epigramă socială, pe care a scris-o, și care se referă la obârșia noastră, ca popor: ”Bogați sau săraci / Ne tragem din daci/ Dar astăzi din Dacii / Coboară săracii”.

Quintus a mărturisit că își vede viața ca un roman. ”Spunea cineva că un roman, dacă nu ar avea 700 de pagini, ar fi o nuvelă. Eu vreau să vă spun că viața mea este un roman. Am luat viața pe umerii mei, și pe răspunderea mea, încă de la 15 ani, când din nefericire, bunul și valorosul meu părinte ne-a lăsat. De atunci am avut răspunderea familiei”, a afirmat el.

Quintus a ținut să declare că nu este un om sărac, la vârsta sa. ”Am o casă a soției, de zestre, și retribuțiile, am două pensii. Avem tot ce ne trebuie. Nu sunt sărac, dar nici nu am pus nimic deoparte”, afirmă el. A povestit că, de-a lungul timpului, a primit o ofertă foarte tendantă, dar a refuzat-o.

Se întâmpla când era vicepreședinte al Camerei Deputaților, după 1989, și, spune el, ”s-a trezit cu două persoane frumoase, înalte”, la el în birou, care i-au propus să îl angajeze. ”Aveam 10.000 de lei, pe atunci, salariul de vicepreședinte al Camerei. Mi-au zis: Vă oferim un milion, pentru priceprea dumneavoastră. Le-am zis: Sunteți liberi! Mi-am dat seama despre ce este vorba. M-am ferit de-a lungul vieții de compromisuri și de lucruri incorecte”, a povestit Mircea Ionescu Quintus.

Cu umorul său, Quintus a glumit pe seama stării sale de sănătate, la cei 100 de ani. ”Mi-a zis cineva că îmi păstrez mintea. Ei, nu e chiar așa”, a spus el, după ce și-a pierdut firul discursului, la un moment dat.

Quintus spune că și-a împărțit romanul vieții, în trei capitole, ca avocat, în profesie, ca ostaș și ca om politic. El spune că a încercat să își slujească întotdeauna oamenii din jurul lui, societatea și patria.

Info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA