AcasăLifestyleEchipamentul moto necesar: Ghid pentru motocicliști începători

Echipamentul moto necesar: Ghid pentru motocicliști începători

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/motociclet%c4%83-casc%c4%83-moto-viteza-om-4563890/

 

Echipamentul moto este esențial atunci când urci pe o motocicletă, indiferent că ești începător sau o faci pentru a suta oară. Scopul articolelor moto care compun un echipament complet este siguranța pe două roți, la care se adaugă confortul. Un motociclist fără mare experiență trebuie să știe că protecția sa este primordială, iar casca, mănușile sau ghetele moto îl pot salva de la incidente neplăcute.

 

Cum se alege echipamentul moto potrivit? Iată un scurt ghid destinat motocicliștilor începători:

Echipament moto pentru începători – circuit versus oraș

Echipamentul moto trebuie să fie complet, de calitate superioară și potrivit pentru cel care îl poartă. Casca este cel mai important element în materie de protecție, însă mănușile, ghetele sau jacheta nu trebuie să-ți lipsească atunci când pornești la drum. Există două variante în funcție de care îți vei alege articolele moto: circuit sau oraș.

 

Dacă ești pasionat de viraje și intenționezi să mergi cu motorul pe circuite sau pe trasee montane, atunci vei avea nevoie de un combinezon din piele, respectiv ghete și mănuși din același material. Pielea te apără de ploaie și de umezeală, este potrivită pe timp de vânt și, de asemenea, îți oferă cea mai bună protecție în caz de incident. În plus, există circuite în care echipamentul din piele este obligatoriu.

 

De cealaltă parte, în cazul în care ești motociclist începător, adori senzația pe care o ai atunci când te afli pe două roți, însă obișnuiești să mergi mai mult în oraș, atunci optează pentru un echipament moto din material textil, de preferat impermeabil. Geaca și pantalonii vor fi suficient de confortabili, atât în anotimpul estival, când pielea va respira mai bine, cât și în sezoanele reci, atunci când ai nevoie de căldură la nivelul corpului. Apoi, alege încălțăminte moto de stradă, de preferat din piele și microfibră, de calitate superioară, care să aibă aderență și durabilitate. Casca și mănușile sunt articolele de top din echipamentul moto, inclusiv în oraș, iar ele trebuie să ți se potrivească perfect. Ai grijă la mărimile alese, pentru că este important ca aceste articole să-ți fie confortabile și să îți ofere protecție sporită.

Bugetul pentru articole moto de cea mai bună calitate

Bugetul stabilit pentru echipamentul moto ține de buzunarul fiecăruia. Totuși, asigură-te că îți dozezi banii astfel încât, după ce ți-ai achiziționat motocicleta la care visai, să poți investi și în protecția și siguranța ta. Alege articole moto din magazine de specialitate, fără să faci rabat de la calitate.

Ce trebuie să conțină echipamentul moto complet?

Echipamentul tău moto începe cu un articol obligatoriu: casca. Indiferent de modelul ales (integrală, open-face, rabatabilă), aceasta trebuie să fie cât mai fixă. Probeaz-o înainte de a o cumpăra și verifică să nu rămână niciun fel de spații în zona gâtului sau a frunții. Dacă nu are dimensiunile potrivite pentru tine și nu este prinsă perfect, rolul ei scade semnificativ.

 

Mănușile moto trebuie și ele alese cu atenție, fiindcă e important să-ți ofere confort și în același timp să-ți permită să folosești mâinile fără probleme. Mărimea potrivită înseamnă să nu fie nici prea largi, dar nici prea strânse, iar degetele să ajungă până în vârf. Atunci când le probezi, fă testul pumnului. Strânge mâna cu putere, iar dacă nu simți niciun disconfort, atunci le poți achiziționa.

 

Ghetele care compun echipamentul moto sunt disponibile în diverse modele, scurte, mai lungi, din piele și microfibră, impermeabile sau combinate cu material textil. Esențial în alegerea lor este talpa, care trebuie să fie aderentă. Având în vedere că vei petrece mult timp încălțat, cizmele moto trebuie să fie comode, să nu provoace niciun fel de disconfort picioarelor.

 

Geaca și pantalonii din echipamentul moto sunt alte două articole care au și ele rol de protecție sporită. Vara, optează pentru o jachetă ventilată, astfel încât să nu simți senzația permanentă de cald, iar în sezonul rece, straturile suplimentare și impermeabilitatea sunt obligatorii. Ai grijă ca, atât pantalonii, cât și geaca să stea cât mai fixe pe corp.

 

Așadar, dacă ești motociclist începător, ai descoperit plăcerea mersului pe două roți, și ai devenit posesorul unui motor de care ești mândru e clar că ești în căutarea echipamentului perfect pentru tine. Dacă te regăsești în această descriere, ghidul de mai sus te va ajuta să faci alegerile potrivite.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA