AcasăNews AlertZILELE CULTURALE ALE MUNICIPIULUI BAIA MARE | Băimărenii și turiștii, invitați în...

ZILELE CULTURALE ALE MUNICIPIULUI BAIA MARE | Băimărenii și turiștii, invitați în perioada 4-5 iunie să se bucure de un eveniment remarcabil, plin de momente artistice și alte activități captivante

spot_img

DISTRIBUIȚI

Primarul Cătălin Cherecheș și Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, alături de întreaga comunitate, au plăcerea de a vă invita să participați la Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare, un eveniment remarcabil care va avea loc în perioada 4-5 iunie 2023.

Această sărbătoare culturală reprezintă un prilej unic prin care putem celebra unitatea noastră în diversitate, respectând tradițiile, îndrăgind frumosul și apreciind cultura în toate manifestările sale.

Programul evenimentelor este plin de momente artistice și activități captivante care vor încânta și aduce bucurie tuturor participanților:

Duminică, 4 iunie 2023

Ora 12:00 – Expoziția de atestat a absolvenților Colegiului de Arte, specializarea Arte Plastice, va fi deschisă la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor. Aici veți putea admira creații grafice, ceramice și textile realizate de tinerii artiști. Programul de vizitare este în perioada 4-30 iunie 2023, miercuri, joi și vineri între orele 10:00 – 18:00, și sâmbăta și duminica între orele 12:00 – 20:00.

Totodată, expoziția „Ziua Artistului Plastic Băimărean” vă va purta în lumea fascinantă a artelor plastice, fiind o oportunitate de a descoperi talentele locale. Aceasta poate fi vizitată la Centrul de Artă Contemporană de la Colonia Pictorilor, cu aceleași ore de vizitare menționate anterior.

Ora 16:00 – Colegiul de Arte Baia Mare vă invită la un recital de muzică de cameră, care are loc la Muzeul Satului. Veți putea savura sunetele îmbietoare și talentul tinerilor muzicieni.

Ora 17:00 – În Centrul Vechi veți avea ocazia de a asista la un spectacol de folclor și muzică medievală susținut de Grigore Leșe și Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. Invitații speciali, precum Dumitru Dobrican și Dănțăușii din Groși, Andreea Ghitiu, Diana Topan, Gabriela Ardusătan, Aida Lihet, Natalia Cozma, Denis Cupșe, Cătălin Stan, Alexia Mance, Ghiță Breban, Bianca Latiș, Livia Neag, Dragos Dăncuș și Coconii Maramureșului, vor completa un spectacol de neuitat.

Ora 19:00 – Festivalul Internațional de Film de Foarte Scurt Metraj Tres Court vă așteaptă cu o proiecție de filme cu tematica „Selecția documentară”, la Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor.

Ora 20:00 – Concert folk susținut de Ștefan Hrușcă, un artist iubit și apreciat de întreaga comunitate. Locație: Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

Ora 21:00 – Spectacolul recital „Romanța Anonimilor” de Ion Minulescu, susținut de Teatrul Ararat, va avea loc în Piața Cetății. Vă invităm să vă bucurați de această experiență teatrală deosebită.

Luni, 5 iunie 2023

Ora 13:00 – Recital de canto clasic, canto muzică ușoară și canto tradițional, în care Orchestra de muzică populară „Fisculașul” de la Colegiul de Arte Baia Mare va impresiona publicul. Locația evenimentului este Muzeul Satului.

Ora 17:00 – Concert de muzică de promenadă susținut de Fanfara Municipală Baia Mare va aduce atmosferă și bucurie în Parcul Public Central.

Ora 18:00 – Orchestra Simfonică a Municipiului Baia Mare va oferi un concert extraordinar de muzică clasică în Centrul Vechi. Soliștii Lorena V. Puican (soprană), Alexandra Leșiu (mezzosoprană), Mădălin Claudiu Băban (bariton) și Eusebiu Huțan (tenor) așteaptă publicul cu numeroase momente deosebite.

Vă invit să luați parte la Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare, să descoperim împreună frumusețea și diversitatea culturală pe care o oferă comunitatea noastră. Aceste evenimente reprezintă o ocazie minunată de a ne aduna în jurul valorilor culturale care ne definesc și ne unesc. Vă mulțumesc pentru susținere și implicare în promovarea valorilor culturale și ne vedem în perioada 4-5 iunie 2023 la Zilele Culturale ale Municipiului Baia Mare„, Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA