AcasăsiugariuSUBVENȚII DE LA BUGET – Centrele sociale ale Bisericii primesc bani de...

SUBVENȚII DE LA BUGET – Centrele sociale ale Bisericii primesc bani de la stat

spot_img

DISTRIBUIȚI

SUBVENȚII DE LA BUGET  De anul viitor, statul da subvenții pentru centrele sociale ale Bisericii. Cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale, vor putea primi bani de la bugetul de stat pentru a-și acoperi cheltuielile de funcționare.

Executivul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Muncii, un proiect de Hotărâre de Guvern ce vizează acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române, care înființează și administrează unități de asistență socială.

„Astfel, începând cu anul 2018, cultele recunoscute în România, acreditate ca furnizori de servicii sociale, vor putea beneficia de subvenții de la bugetul de stat pentru acoperirea unor cheltuieli de funcționare pentru centrele de servicii sociale pe care le administrează”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Cultele puteau obținea subvenții de la buget încă din anul 2011, prin Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, numai că, până în acest an, nu a fost modificată și Legea nr.34/1998 în acest sens.

„Noul act normativ mai stabilește că, în situația în care, pe parcursul anului, se suplimentează creditele bugetare pentru acordarea de subvenții, MMJS va avea posibilitatea să încheie convenții pentru subvenționarea acelor centre de servicii sociale care, deși au întrunit punctajul minim necesar de 60 de puncte, nu au putut fi finanțate începând cu prima lună a anului din cauza neîncadrării în limita bugetului aprobat”, conform sursei citate.

Citește continuarea, AICI.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA