AcasăAdministrațiePACE ÎNAINTE DE CRĂCIUN ÎN CONSILIUL LOCAL, PENTRU BINELE COMUNITĂȚII/MAJORITATEA TAXELOR LOCALE...

PACE ÎNAINTE DE CRĂCIUN ÎN CONSILIUL LOCAL, PENTRU BINELE COMUNITĂȚII/MAJORITATEA TAXELOR LOCALE NU SE MAJOREAZĂ ÎN 2024- La propunerea primarului interimar Doru Dăncuș, aleșii locali au aprobat menținerea taxelor în 2024 la nivelul din 2023

spot_img

DISTRIBUIȚI

În urma ședinței festive a Consiliului Local desfășurate astăzi, primarul interimar Doru Dăncuș a adus o veste îmbucurătoare pentru locuitorii din Baia Mare în prag de sărbători: „Le mulțumesc colegilor din Consiliul Local pentru acceptarea propunerii mele: majoritatea taxelor locale nu vor suferi modificări în 2024, rămânând la nivelul anului 2023”.

Printre momentele speciale ale ședinței s-a numărat și colindul oferit de tinerii de la Grupul Copiii Centenarului și de micuții de la Grădinița Nemeth Laszlo.

 

Doru Dăncuș a explicat că propunerea sa de a menține taxele la nivelul anului precedent a fost adoptată în unanimitate în cadrul Comisiei de Buget și Finanțe: „Proiectul de Hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024 a fost lansat, pentru transparență decizională, în dezbatere publică și ieri, în cadrul comisiei de buget finanțe, am avut un amendament care a fost adoptat de către toți membrii comisiei. Am propus eliminarea punctului care se referea la acea taxă de promovare și, cel mai important, am propus ca stabilirea taxelor speciale de eliberare, vizarea acordului de funcționare, a taxei speciale pentru modificarea acordului, autorizațiilor de funcționare, a taxelor speciale practicate de către Direcția de Patrimoniu și Direcției de Taxe și Impozite, dar și a taxelor speciale din domeniul urbanismului să rămână la nivelul stabilit pentru anul 2023. Această propunere a fost votată in unanimitate și le mulțumesc colegilor”.

Cu privire la proiectul de Hotărâre privind impozitele și taxele locale pentru 2024, primarul interimar a menționat: „Am considerat că atât în contextul economic și social în care suntem astăzi, dar și în contextul socio-politic-administrativ de la nivelul municipiului Baia Mare, este benefic să venim cu acest amendament. Ca atare, băimărenii practic vor plăti pentru anul 2024 taxe la nivelul anului 2023”.

Primarul interimar subliniat că, în ciuda contextului economic și social actual, două taxe vor suferi modificări: „Taxa pentru abonamentul public de parcare va crește de la 100 la 200 de lei, iar taxa de salubrizare va avea o ușoară majorare, de la 12 la 14 lei.”

Doru Dăncuș a explicat și că aceste modificări vin în contextul necesității de a aduce un plus de valoare la nivelul administrării parcărilor publice și la bugetul Serviciului Public Ambient Urban. „Aceste creșteri vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de parcare și la asigurarea unui mediu mai curat în oraș,” a adăugat el.

Dăncuș a respins speculațiile cu privire la utilizarea sumelor încasate de la taxa de parcare, asigurând că acestea vor intra în bugetul Serviciului Public Ambient Urban și nu vor fi dispuse de municipalitate. „Anul trecut, din tichetele de parcare, s-au încasat 2.965.000 lei, contribuind la serviciile oferite de SP Ambient Urban,” a explicat el.

În concluzie, anunțul primarului interimar aduce o mică bucurie pentru băimăreni în această perioadă festivă, oferindu-le o perspectivă favorabilă asupra taxelor locale pentru anul viitor.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA