AcasăActualitateACTUALIZARE/ FLAGRANT BAIA MARE - Mandat de aducere la audieri pentru Sorina...

ACTUALIZARE/ FLAGRANT BAIA MARE – Mandat de aducere la audieri pentru Sorina Pintea, după ce DNA a descins la Spitalul Județean Constantin Opriș

spot_img

DISTRIBUIȚI

FLAGRANT ÎN BAIA MARE Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. Pintea este acuzată că ar fi luat mită o sumă mare de bani într-un contract de achiziții. Ea va fi adusă la București unde va fi audiată și posibil reținută.

Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus, scrie Digi24.ro.

Nu este clar ce sumă ar fi primit fostul ministru al Sănătății. Potrivit primelor informații, Pintea ar fi primit mită 120.000 de euro, însă spun alte surse că ar fi vorba despre 120.000 de lei. Banii ar fi fost găsiți în biroul lui Pintea. Procurorii se află în biroul fostului ministru al Sănătății de mai bine de șapte ore.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătății în Guvernul PSD, Viorica Dăncilă, iar după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură, Pintea s-a întors la Spitalul din Baia Mare, unde ocupa funcția de manager.

ACTUALIZARE:

Procurorul șef Crin Bologa a confirmat că „Direcția Națională Anticorupție a organizat vineri o acțiune de prindere în flagrant, la Spitalul Județean din Baia Mare, în care este vizat și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în legătură cu un contract de achiziții”, potrivit HotNews.ro.

Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA, citați de Stiripesurse.

Conform acelorași surse, flagrantul în urma căruia a fost prinsă Sorinei Pintea ar fi fost făcut de procurorii DNA central, în jurul orei 15.00. Fostul ministru ar fi condiţionat achiziţia de echipamente și materiale împotriva coronavirusului de primirea unei sume 120.000 de lei, iar banii ar fi fost înseriaţi la DNA.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA