AcasăAlteleEconomicVESTE BUNĂ - Taxa auto 2017 a fost eliminată. Cei care au...

VESTE BUNĂ – Taxa auto 2017 a fost eliminată. Cei care au plătit deja își pot recupera banii 

spot_img

DISTRIBUIȚI

VESTE BUNĂ Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, Legea ”Dragnea” pentru eliminarea a 102 taxe, după ce CCR a declarat-o constituţională, printre acestea se numără și taxa auto, scrie Realitatea

VESTE BUNĂ Veste bună pentru românii care vor să-și cumpere o mașină second hand. Taxa auto a fost eliminată, începând din acest an.

ANAF a decis cum va restitui taxa auto, considerată, în baza normelor UE, că a fost percepută ilegal. Cererile de restituire a taxei auto vor fi soluţionate în maximum 45 de zile.

Banii, inclusiv dobânda, vor fi plătiţi în tranşe anuale, întinse pe durata a 5 ani, în contul bancar al proprietarului automobilului.

Astfel, solicitarea de restituire trebuie depusă în termenul legal de prescripţie a dreptului de a cere restituirea, şi anume 5 ani calculaţi de la 1 ianuarie 2016. Cererea se depune la Administraţia Financiară.

Fiscul poate solicită documente suplimentare. Dacă acestea nu sunt depuse în cel mult 60 de zile, cererea de restituire va fi respinsă.

Cei care au plătit şi nu şi-au recuperat taxa auto ar urmă să meargă cu actele maşinii şi chitanţă la ANAF. Dacă nu au dovadă, această li se va elibera din baza de date ANAF.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA