AcasăNews AlertCRISTIAN NICULESCU ȚÂGÂRLAȘ, SENATOR PNL: "Am modificat Codul penal, în sensul în...

CRISTIAN NICULESCU ȚÂGÂRLAȘ, SENATOR PNL: „Am modificat Codul penal, în sensul în care neplata pensiei de întreținere a copilului stabilită la notar să se poată sancționa la fel ca în cazul celei stabilite în instanță”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Avocat de profesie și președinte în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României, parlamentarul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, anunță o importantă schimbare în Codul penal.

Este vorba despre pensia de întreținere a copilului, sau, mai precis, despre consecințele neplății acesteia. Dacă până acum consecințele erau mai blânde în cazul nerespectării acestor plăți dacă acestea au fost stabilite doar notarial și nu în instanță, situația va fi de acum diferită. Mai multe despre acest subiect a prezentat chiar senatorul maramureșean. Vă redăm declarația acestuia:

În plenul Senatului, am corectat o situație existentă în prezent, sesizată și de Curtea Constituțională, pentru a asigura egalitatea în drepturi a tuturor copiilor. Am modificat Codul penal, în sensul în care neplata pensiei de întreținere a copilului stabilită la notar să se poată sancționa la fel ca în cazul celei stabilite în instanță.

Legea votată în Senat prevede incriminarea neplății, cu rea-credință, timp de trei luni, a pensiei de întreținere stabilite prin act notarial. În prezent, Codul penal sancționează doar neplata, „cu rea-credință, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească”.

Astfel, după ce proiectul va fi adoptat și de Camera Deputaților, nu se va mai face distincție între cele două situații, iar neplata pensiei de întreținere, indiferent că este stabilită pe cale judecătorească sau la notar, va putea fi sancționată identic. Pentru aceste situații, Codul penal stabilește pedepse cu închisoare de la șase luni la trei ani sau amendă. Eliminăm discriminările și legiferăm în beneficiul cetățenilor!”, arată Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA