AcasăIT & CNU VOM FI PRIMII – Primul stat care va avea rețea mobilă...

NU VOM FI PRIMII – Primul stat care va avea rețea mobilă 5G este din Europa și are doar 30 de mii de locuitori

spot_img

DISTRIBUIȚI

NU VOM FI PRIMII  Republica San Marino va deveni primul stat european care va avea o rețea mobilă de generație superioară 5G, realizată printr-un acord cu Telecom Italia. Telecom Italia şi guvernul din San Marino au declarat luni că vor schimba reţeaua existentă 4G şi că vor lansa un sistem naţional de teste 5G până la sfârşitul anului 2018, crescând viteza furnizata de aproape 10 ori.

Proiectul va începe prin modernizarea mai multor emiţătoare care vor fi transformate într-unele 4.5G şi prin amplasarea a 10 antene de mică putere, conectate la fibră optică. Andrea Zafferani, secretar de stat în Ministerul Industriei din San Marino, a declarat că lansarea 5G va „favoriza în viitorul apropiat atât industria, cât şi societatea din San Marino”.

Un studiu realizat de Comisia Europeană estimează că dezvoltarea tehnologiei 5G va necesita 56,6 miliarde de euro şi va crea 2,3 milioane de locuri de muncă în Europa până în anul 2020, când reţele 5G ar trebui să fie implementate în majoritatea statelor europene.

La solicitarea unor reprezentanţi ai industriei, consultarea privind necesitatea şi oportunitatea organizării unei proceduri de selecţie competitive pentru acordarea drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în noile benzi de frecvenţe armonizate la nivel european pentru sisteme de comunicaţii mobile terestre de bandă largă, se va extinde pana la data de 11 august 2017.

 

Sursă info.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA