AcasăLifestyleAi devenit mamica? Descopera 3 sfaturi pentru mentinerea sanatatii tale

Ai devenit mamica? Descopera 3 sfaturi pentru mentinerea sanatatii tale

spot_img

DISTRIBUIȚI

In momentul in care femeia devine mama, toata lumea ei se schimba. Nimic nu mai pare la fel, deoarece viata copilului depinde in totalitate de tine, iar tot timpul tau incepe sa se indrepte spre noul membru al familiei, din momentul nasterii acestuia.

Este adevarat ca legatura mama-copil este unica si iubirea pe care o poarta femeia fiintei careia i-a dat viata este nemasurata, dar asta nu inseamna ca importanta vietii tale nu conteaza la fel de mult ca cea a bebelusului. Sanatatea fizica si mentala a mamei este la fel de importanta ca cea a bebelusului, iar pentru a mentine armonia in familie este vital ca bunastarea ta, ca mamica, sa fie respectata in fiecare zi.

Descopera, in continuare, 3 sfaturi ce te vor ajuta sa iti mentii sanatatea:

  1. Include activitati fizice in rutina

Oricat de pline par zilele odata cu schimbarea intregului program dupa nevoile celui mic, nu uita de sanatatea ta fizica. Este recomandat ca cel putin 30 de minute in fiecare zi sa fie alocate miscarii. Fie ca alegi sa te plimbi sau sa faci diferite exercitii sportive in casa, acestea te vor ajuta sa iti mentii bunastarea.

Trebuie sa alegi sa pui si nevoile tale pe primul loc, asadar, daca ai cateva minute libere pe zi alege să te bucuri de niste aer curat, sa faci o plimbare linistita sau incearca cateva exercitii fizice ce pot fi facute acasa. Acestea, alaturi de o alimentatie echilibrata, iti vor oferi energie si iti vor imbunatatii starea de spirit.

  1. Ai grija de spatele tau

Ingrijirea celui mic implica frecvent ridicarea acestuia, iar acest fapt poate afecta sanatatea spatelui tau. Este important sa mentii o postura corecta a coloanei, sa te ajuti de forta picioarelor atunci cand ridici, si nu a spatelui. Poti, de asemenea,  sa introduci in rutina ta exercitii speciale pentru intarirea muschiilor spatelui si a abdomenului, exercitii precum inotul, yoga sau pilates pot fi benefice. Poti sa contactezi un specialist in fitness sau un fizioterapeut pentru a primi sfaturi personalizate si exercitii adecvate corpului tau.

Alt factor foarte important prin care iti poti asigura sanatatea spatelui este achizitionarea anumitor echipamente destinate deplasarii, cum ar fi caruciorul sport Cybex Priam 4 by Jeremy Scott, disponibil pe site-ul babymatters.ro, ce va asigura confortul nu doar al bebelusului, ci si al parintilor. Deplasarile, chiar si pe distante scurte, nu mai trebuie sa reprezinte un disconfort pentru spatele tau. Cu ajutorul caruciorului potrivit fiecare iesire se poate transforma intr-o activitate placuta.

  1. Respecta-ti somnul

Somnul este foarte important pentru mame, deoarece pentru a creste un bebelus este nevoie de multa energie. De asemenea, somnul ajuta la recuperarea fizica de dupa nastere, perioada postpartum poate pune la incercare corpul unei femei, somnul fiind foarte important pentru recuperarea fizica si vindecarea dupa nastere.

Desi o mama are multe lucruri de bifat intr-o zi, somnul ar trebui sa faca parte din prioritati, asigurand reglarea starii de spirit, functionarea sistemului imunitar, sanatatea mentala, energia și recuperarea fizica. Primele luni in calitate de mama pot parea foarte dificile, a cere ajutor pentru ingrijirea copilului nu inseamna slabiciune, inseamna constientizarea faptului ca sanatatea ta este la fel de importanta ca cea a micutului.

In concluzie, o familie fericita si un mediu potrivit pentru cresterea armonioasa nu inseamna doar respectarea programului celui mic si grija purtata acestuia, ci si asigurarea sanatatii voastre, a parintilor. A avea grija de sanatatea fizica si mentala, achizitionarea echipamentului necesar pentru plimbari și respectarea orelor de somn pot transforma perioadele dificile in experiente deosebite.

Sursa foto: Pexels.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA