AcasăActualitateDEMOCRAȚIE… PE HÂRTIE | Instanța care l-a EXECUTAT pe Cătălin Cherecheș nu...

DEMOCRAȚIE… PE HÂRTIE | Instanța care l-a EXECUTAT pe Cătălin Cherecheș nu trebuie să vină doar cu o motivare, ci cu răspunsuri la toate semnele de întrebare ridicate de inculpat, avocații săi și mass-media! Acceptarea tacită a unei justiții asupra căreia planează suspiciuni este un atac la democrație. România, în topul țărilor care pierd procese la CEDO, lângă țări ca Rusia:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Justiția din România a dovedit (încă o dată) astăzi, prin oamenii care o reprezintă și menținerea condamnării primarului Cătălin Cherecheș, că imparțialitatea și corectitudinea supremă sunt doar două cuvinte în DEX pentru aceștia. O țară a cărei justiție nu respectă procedurile legale și drepturile cetățenilor nu poate fi numită corectă sau democratică.

Nu vorbim aici despre vinovăție (după Lege, ar trebui să fie decisă prin dovezi și probe, dar conform informațiilor apărute în ultimele zile în toată presa, nu există!!!) sau nevinovăție, ci despre respectarea drepturilor omului. Printre acestea dreptul la o justiție corectă și echidistantă. În cazul lui Cătălin Cherecheș, și mai ales prin cele petrecute în ultimele zile, nu putem vorbi despre imparțialitate:

  • Judecarea unui apel de către un complet din care face parte o judecătoare denunțătoare într-un alt dosar, dar în “echipa” unei părți din dosarul pe care îl judecă;
  • O cerere de abținere a judecătoarei din complet în care se cere, practic, respingerea cererii de abținere (ceea ce s-a și întâmplat);

În acest moment, dacă cei din justiție nu vor să există semne de întrebare, trebuie să răspundă tuturor celor expuse de Cătălin Cherecheș, avocații săi și mass-media în ultima perioadă:

  • Unde sunt probele din dosar?
  • De ce sentința a fost dată de către un complet asupra căruia planează suspiciuni privind imparțialitatea?

Dar și alte întrebări ignorate cu mare talent de către cei care ar trebui să fie garanții justiției. Așteptăm răspunsuri punctuale din partea instituțiilor abiitate ale statului.

Este de ajuns să dăm o simplă căutare pe Google pentru a afla cu stupoare că România, țară europeană, se află în topul țărilor care pierd procese la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului) cu proprii cetățeni, alături de țări precum Rusia.

Adrian Barbur

loading...

DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

  1. Si telenovela continua….
    Primarul condamnat a facut tot ce a putut ca sa nu fie condamnat!Circul cu socrii este o parte din scenariu, și faptul ca este de negăsit spune ceva?!Zvonuri cum ca se pregătește de plecare circula prin oraș cam de mult! Toate discursurile pe care de o vreme le tine sant “apa de ploaie”
    Nimeni nu este mai presus de lege!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA