AcasăLifestyleSănatateO NOUĂ DONAȚIE LA SPITALUL JUDEȚEAN – Unitatea spitalicească a fost dotată...

O NOUĂ DONAȚIE LA SPITALUL JUDEȚEAN – Unitatea spitalicească a fost dotată cu un agitator de trombocite și o cameră climatică în valoare de 21.000 de lei

spot_img

DISTRIBUIȚI

O NOUĂ DONAȚIE LA SPITALUL JUDEȚEAN  Rotaract T.E.A.M. Baia Mare a donat, în cursul zilei de luni, 18 iunie 2018, un agitator de trombocite, respectiv o cameră climatică pentru dotarea unității de transfuzie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. În vederea achiziționării acestor aparate medicale, a căror valoare s-a ridicat la 21.000 de lei, membrii Rotaract T.E.A.M. au organizat, în luna februarie, a IV-a ediție a ”Balului inimilor”, dar au demarat, în luna iunie, și campania ”Donează sânge, salvează vieți”.


Aparatura medicală adusă de membrii Rotaract T.E.A.M. fost predată în prezența managerului interimar al Spitalului Județean, dr. Vasile Pop, a medicului șef al Secției de Hematologie al Spitalul Județean, dr. Cristina Truică, dar și a medicului șef al Secției ATI, Adriana Stoicovici.

Despre necesitatea și importanța acestui agitator de trombocite a vorbit medicul șef al Secției de Hematologie, dr. Cristina Truică, care a explicat cât de necesar este acest aparat, dar și camera climatică, pentru Spitalul Județean din Baia Mare, pentru a veni în sprijinul bolnavilor diagnosticați cu leucemie acută.

Tratamentul pentru acești pacienți prevede susținerea chimio-terapiei prin transfuzii de trombocite, pentru că, între 7 și 21 de zile, scad trombocitele în organism și apare pericolul major de sângerare. Dacă bolnavul ajunge să aibă sub 10.000 de trombocite poate face accident vascular hemoragic. Trombocitele standard ridică nivelul de trombocite din sânge cu aproximativ 5.000, în timp ce trombocitele aduse și puse pe agitator cresc cu 60.000. Mai mult, faptul că rămân stocate pe agitator, permite folosirea acestora pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce aduce un plus în tratarea bolnavilor noștri”, a declarat medicul hematolog Cristina Truică.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” a mulțumit Clubului Rotaract T.E.A.M. pentru întreaga colaborare avută până în prezent, arătând că toți cei care arată compasiune pentru semenii lor sunt primiți mereu cu brațele deschise la unitatea medicală din Baia Mare.

 

Biroul de presă al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA