AcasăNews AlertPRELUARE EXPRESSPRESS.RO: Ipoteză bombă înainte de alegeri! Liderii PNL i-ar fi cerut...

PRELUARE EXPRESSPRESS.RO: Ipoteză bombă înainte de alegeri! Liderii PNL i-ar fi cerut lui Ionel Bogdan să candideze la Primăria Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ipoteză surprinzătoare privind alegerile locale din Baia Mare a jurnaliștilor de la ExpressPress.ro: candidalul PNL la primăria Baia Mare ar putea fi chiar actualul președinte al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. Conform sursei citate, liderii PNL de la București i-ar fi cerut lui Bogdan să găsească un alt candidat pentru Consiliul Județean și să intre personal în cursa pentru municipiul reședință de județ.

Vă redăm mai jos articolul:

„În timp ce alegerile locale se aproprie cu repeziciune, iar partidele își pregătesc strategiile și candidații, un oraș din România se află la răscrucea dintre faliment și dezvoltare. Ultimii doi primari de aici au ajuns după gratii pentru fapte de corupție. Orașul este subdezvoltat, iar cine va urma are pe umeri, pe lângă responsabilitățile uriașe, și urmările trecutului.

Cine va fi primar la Baia Mare după alegerile locale din 9 iunie? Întrebarea frământă mediul politic local, dar mai ales locuitorii.

Oamenii de aici au pătimit în ultimii ani din cauza situației juridice a fostului primar. Cazul Cherecheș a ținut prima pagină a presei naționale și internaționale. Fostul edil a fugit din țară în ziua în care instanța a pronunțat sentința definitivă și l-a condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Din 24 noiembrie 2023, orașul este condus interimar de un viceprimar. Apropierea alegerilor locale a adus pe piață o ofertă bogată de candidați dornici să preia ștafeta. Situația la nivelul administrației publice locale nu este, însă, una confortabilă.

(…)

Înafară de câteva personaje cunoscute pe plan local, nici unul dintre actorii politici majori nu a anunțat până acum vreun nume concret. La PSD Maramureș există o presiune foarte mare pe baronul Gabriel Zetea, deputat și președintele organizației. La cea mai recentă vizită în teritoriu, premierul Marcel Ciolacu i-a transmis public: dacă nu câștigă Primăria Baia Mare și Consiliul Județean, „va pleca acasă”.

La PNL Maramureș situația este mai optimistă. Șeful organizației județene și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, este un tânăr care a confirmat în ultimii ani pe plan politic și administrativ.

La ultima sa vizită în București, a răspuns invitației unor ambasadori, conform postărilor de pe pagina sa de Facebook. Ionel Bogdan a avut, însă, în aceeași perioadă, și o întâlnire politică.

Voci importante din conducerea PNL i-au cerut să identifice un liberal potrivit pe care să îl pregătească pentru președinția Consiliul Județean. Iar el, stând foarte bine în sondaje, să își asume candidatura la Primăria Baia Mare. Maramureșul este unul dintre județele în care coaliția PNL-PSD nu funcționează, iar prin această mutare, liberalii vizează să câștige și la județ, dar și la Baia Mare.”

Mai multe, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA