AcasăActualitateLA UN PAS DE MOARTE - O familie din Maramureș a ajuns...

LA UN PAS DE MOARTE – O familie din Maramureș a ajuns la spital după ce au mâncat carne de porc netestată

spot_img

DISTRIBUIȚI

Deși în mod constant atenționăm populația asupra obligativității/importanței executării examenului trichineloscopic pentru porcii sacrificați, sunt persoane care ignoră recomandările noastre. Din păcate pentru neglijența unora, ajung să plătească/sufere familii întregi. Astfel în urma unei notificări făcute de Direcția de Sănătate Publică Maramureș ( D.S.P. MM) asupra internării unor persoane cu simptome ce pot fi atribuite trichinelozei, o echipă a Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (D.S.V.S.A. MM) a demarat investigațiile pentru elucidarea cazului.

Din păcate suspiciunea celor de la D.S.P. MM a fost confirmată; în congelatorul familiei din Remeți fiind identificată carne de porc, infestată masiv cu Trichinella Spirallis. Cantitatea de aproximativ 80 kg carne și preparate din carne a fost confiscată, urmând a fi denaturată de către D.S.V.S.A. MM.

Ancheta epidemiologică efectuată de instituția noastră a relevat că porcul provenea din județul Bistrița Năsăud, acesta fiind sacrificat și preparat în același județ și transportat ulterior la domiciliul celor în cauză.

Menționăm că examenul trichineloscopic nu a fost efectuat de către cei care au sacrificat porcul.

Trichineloza sau trichinoza este o boala parazitară cosmopolită, contractată de om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic care conține larvele infestante a unui nematod vivipar din genul Trichinella. Boala poate produce dureri şi crampe musculare greu de suportat. În situaţiile grave, se produc stări alergice, tulburări circulatorii severe şi chiar decesul persoanei bolnave.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA