AcasăEvenimentMAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT NICIODATĂ - Temniță grea pentru doi dintre...

MAI BINE MAI TÂRZIU DECÂT NICIODATĂ – Temniță grea pentru doi dintre distrugătorii economiei românești: Iancu 14 ani, Tender 12!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv luni de judecătorii de la Curtea de Apel București la 12 ani și șapte luni închisoare în dosarul RAFO-CAROM, în timp ce Marian Iancu a primit 14 ani de detenție.
În același dosar, Toader Găureanu a fost condamnat la 9 ani și 10 luni închisoare.

Prin decizia dată luni, Curtea de Apel București a majorat condamnările dispuse în decembrie 2014 de Tribunalul București, instanță care îl condamnase pe Ovidiu Tender la 11 ani și patru luni închisoare, iar pe Marian Iancu la 13 ani și opt luni de detenție.

Decizia Curții de Apel București este definitivă și a fost dată cu o zi înainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzați inculpații din acest dosar.

Marian Iancu se află în prezent în penitenciar, el fiind condamnat definitiv în octombrie 2014 într-un alt dosar legat tot de rafinăria RAFO.

Dosarul RAFO-CAROM este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justiției din România, fiind trimis la instanță în august 2006, iar rechizitoriul a fost întocmit de Alina Bica.

În dosar, Ovidiu Tender a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de crimă organizată, spălare de bani și spălare de bani în formă continuată.

La rândul său, Marian Iancu este acuzat de complicitate la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanei în formă calificată și continuată, constituirea și apartenența la un grup de criminalitate organizată și spălare de bani în formă continuată.

Procurorii susțin că aceștia au constituit un grup de criminalitate organizată în vederea obținerii de fonduri financiare frauduloase, a căror sursă urma a fi disimulată prin încheierea unor contracte comerciale nelegale.

Infracțiunile comise de întregul grup au vizat, pe de o parte, încheierea nelegală a unor contracte de cesiune creanță și de garanție reală mobiliară în raport cu SC CAROM SA Onești, iar, pe de altă parte, relațiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL București, în raport cu SC RAFO SA Onești.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2002 — 2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu și Marin Badea, în calitate de asociați, administratori de fapt și, respectiv, de drept și directori sau angajați ai SC Tender SA Timișoara, SC VGB OIL SRL București, SC VGB Impex SRL București și SC CAROM SA, s-au asociat pentru a desfășura o intensă activitate infracțională în urma căreia SC CAROM SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi la nivelul anului 2003.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA