AcasăActualitateSALVAȚI DE LA MOARTE | Patru cetățeni israelieni rămași înzăpeziți, ajutați de...

SALVAȚI DE LA MOARTE | Patru cetățeni israelieni rămași înzăpeziți, ajutați de jandarmii montani maramureșeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

În această după-masă, în jurul orei 17.00, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Cavnic au fost solicitați de către dispeceratul Inspectoratul de Jandarmi Maramureș pentru a acorda sprijin unor cetățeni israelieni rămași înzăpeziți cu autoturismul pe drumul județean 109 F ce face legătura între localitățile Cavnic și Strâmbu Băiuț.

În locul cunoscut sub numele de Crucea lui Chil, jandarmii au identificat un autoturism rămas suspendat din cauza stratului mare de zăpadă.

Cele patru persoane, trei bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani intenționau să ajungă în orașul Cluj-Napoca și au ales un drum mai scurt.

Drumul ales de către aceștia este un drum secundar, închis circulației pe timp de iarnă.

Autovehiculul rămas înzăpezit a fost deblocat de către jandarmi, însă întrucât drumul este foarte îngust pe acel tronson, nu s-a putut efectua manevra de întoarcere, fiind nevoiți să parcurgă 1 km cu spatele până la cea mai apropiată intersecție. De aici au fost direcționați spre ruta Cavnic-Baia Mare- Cluj pentru a-și continua deplasarea în siguranță.

Și cu acest prilej, ne adresăm tuturor cetățenilor care doresc să se deplaseze la munte sau care tranzitează zone muntoase, pentru evitarea unor situații neplăcute și pentru a nu vă pune siguranța în pericol, urmați câteva recomandări:

-înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra traseului și asigurați-vă că drumul ales este practicabil și pe timp de iarnă;

– studiați prognoza meteo din zona în care mergeți și echipați-vă corespunzător;

– utilizați autovehicule echipate adecvat condițiilor de iarnă (tracțiune 4×4, anvelope de iarnă, lanțuri, nisip, lopată etc.);

– folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate, urmăriţi marcajele de pe traseu și să nu vă abateți de la acestea;

– în caz de nevoie, apelaţi numărul unic de urgență 112 și solicitați-ne sprijinul.

 

Comunicat transmis de Sublocotenent Gherasim Ioana-Anca, Inspectoratul Județean de Jamdarmi Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA