AcasăActualitatePoliticCRISTIAN NICULESCU-ȚÂGÂRLAȘ, SENATOR PNL: “Am dezbătut și votat o propunere legislativă importantă...

CRISTIAN NICULESCU-ȚÂGÂRLAȘ, SENATOR PNL: “Am dezbătut și votat o propunere legislativă importantă cu privire la gestionarea populației de urși bruni în țara noastră. Protejarea vieții umane și a bunurilor populației trebuie să fie o prioritate”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Astăzi, în Senatul României, am dezbătut și votat o propunere legislativă importantă cu privire la gestionarea populației de urși bruni în țara noastră. Cercetările recente au arătat o creștere semnificativă a numărului de urși în România, ceea ce a dus la o creștere a atacurilor și daunelor cauzate de aceștia.

Specialiștii au confirmat schimbarea comportamentului natural al urșilor și impactul negativ asupra recoltelor, animalelor și pădurilor, precum și asupra acceptării populației locale față de prezența urșilor în comunități și pe terenurile agricole.

Prin urmare, proiectul de lege propune aprobarea pentru anii 2023 și 2024 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenție la nivel național, și a unui număr de 55 exemplare de urs brun pentru intervenție.

Protejarea vieții umane și a bunurilor populației trebuie să fie o prioritate, alături de menținerea stării de conservare a speciei. Astfel, s-a propus stabilirea cotelor de prevenție și intervenție pentru vânătoarea de urși bruni prin intermediul acestei legi și de asemenea, ca recensămintele regulate ale populației de urși să fie efectuate la fiecare doi ani, iar cotele pentru vânătoare să fie stabilite pe baza acestor date.

Mai multe informații despre această propunere legislativă pot fi găsite la următorul link: https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=25687

Cristian Niculescu-Țâgârlaș,
Senator PNL de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA