AcasăslolvaciaNOAPTEA MUZEELOR - Surprize pregătite pentru maramureşenii care vor vizita muzeele în...

NOAPTEA MUZEELOR – Surprize pregătite pentru maramureşenii care vor vizita muzeele în noaptea de 21 mai

spot_img

DISTRIBUIȚI

În ultimii cinci ani, în luna mai, muzeele din Baia Mare îşi deschid, pentru o noapte, porţile pentru vizitatori. Acţiunea are loc în cadrul unui eveniment european, „Noaptea Albă a Muzeelor” în cadrul căreia toate instituţiile de cultură primesc vizitatori, gratuit, pe timpul nopţii.

Baia Mare se alătură și în acest an, pe 21 mai, evenimentului european şi își vor deschide porțile la ceas de seară Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”, Complexul Astronomic Baia Mare, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie şi Muzeul Județean de Istorie și Arheologie, respectiv Bastionul Măcelarilor (care este singurul turn de apărare rămas în picioare din vechea cetate Rivulus Dominarum).

În premieră, din acest an se adaugă circuitului spații noi, care propun vizitatorilor să descopere noi fațete ale orașului și ale istoriei sale.

Astfel, Turnul Ștefan va fi deschis noaptea pentru public, pentru prima dată după renovare, iar Teatrul Municipal Baia Mare, împreună cu secția dedicată teatrului de păpuși, propun o expoziție inedită de decoruri și costume de colecție.

În muzeele din Baia Mare vor fi amenajate spații speciale pentru nevăzători, pentru că Baia Mare va găzdui, în aceeași perioadă, Festivalul de Film pentru Nevăzători care primește oaspeți din trei județe învecinate.

Evenimentul din Baia Mare face parte dintr-o serie națională de evenimente organizată de către Reteaua Națională a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations.

În fiecare an, Noaptea Muzeelor din România înseamnă circuite muzeale cu un impact important asupra publicului, organizate în diverse orașe.

Organizaţii culturale noi sau evenimente se alătură în fiecare an: galerii de artă, spații non-formale și creative, printre care Romanian Design Week 2016, Nod makerspace, World Press Photo Romania.

De asemenea au loc evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și un impact deosebit pentru public derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecţii, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri, spații atipice.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA