Acasăoameni noiCEREREA DE REDESCHIDERE A DOSARULUI A FOST RESPINSĂ - Guru Bivolaru rămâne...

CEREREA DE REDESCHIDERE A DOSARULUI A FOST RESPINSĂ – Guru Bivolaru rămâne condamnat la 6 ani de închisoare

spot_img

DISTRIBUIȚI

CEREREA DE REDESCHIDERE Cererea de redeschidere a procesului lui Gregorian Bivolaru a fost respinsă și în apel.

CEREREA DE REDESCHIDERE Curtea de Apel Alba a decis să nu admită redeschiderea dosarului 405/85/2005 în care s-a pronunțat condamnarea în lipsă a inculpatului. Hotărârea CA Alba confirmă sentința Tribunalului Sibiu care nu a admis cererea lui Bivolaru, scrie Observator.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat la șase ani de închisoare cu executare în lipsă deoarece s-a sustras cercetării și procesului, fugind din țară.

El a fost reținut la Paris și extrădat în România anul trecut.

Guru Bivolaru, lider al mișcării de integrare în absolut – MISA – a fost reținut și acuzat de procurori în 2004 dar a părăsit țara, fiind ajutat de un vameș să treacă frontiera.

În 2005 a fost arestat în Suedia dar autoritățile nu l-au extrădat, formalitățile depuse de Ministerul Justiției din România fiind incomplete. Ministrul de atunci la justiției, Monica Macovei ar fi stimulat o atitudine blândă față de Bivolaru, judecat pentru acte sexuale cu minori, corupere de minori, trafic de persoane și alte infracțiuni.

Sentința definitivă a fost pronunțată abia în 2013 la Înalta Curte de Casație și Justiție, completul condamnând inculpatul doar pentru act sexual cu minori, celelalte fapte fiind prescrise.

sursa INFO

sursa FOTO

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA