AcasăNews AlertSE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE - Jocurile Naționale Special Olympics 2017, cea...

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN BAIA MARE – Jocurile Naționale Special Olympics 2017, cea mai importantă competiție adresată persoanelor cu dizabilități din România

spot_img

DISTRIBUIȚI

310 sportivi Special Olympics din toate județele României concurează zilele acestea în probe de atletism, baschet, bocce și înot, în Baia Mare (județul Maramureș), orașul ales anul acesta ca loc de desfășurare a celei mai importante competiții naționale adresate persoanelor cu dizabilități intelectuale din România.

Concursurile sportive, urmate de ceremonii de premiere a copiilor și tinerilor cu dizabilități intelectuale au loc la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Stadionul „Viorel Mateianu” și la Bazinul de înot „Gheorghe Demeca”. Jocurile Naționale Special Olympics România sunt organizate în perioada 2-5 iunie de Fundația Special Olympics din România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children România și Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia-Mare La competiții participă sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații neguvernamentale și școli speciale din toată țara.

Cristian Ispas, Director Național al Fundației Special Olympics din România: „Oricât de mare ar fi distanța pe care o parcurgem an de an pentru a ajunge la locul de desfășurare al Jocurilor Naționale, de fiecare dată ne bucurăm de participarea sportivilor noștri din toată țara. Vin din toate colțurile României să facă sport și să se bucure împreună de medaliile obținute după concursuri. I-am văzut aici la Baia Mare pe oameni implicându-se cu toată inima și punând în mișcare acel mecanism pe care noi îl dorim activ în fiecare zi – acela de a integra social copiii și tinerii cu dizabilități intelectuale. Ne-am oprit pentru patru zile din agitația cotidiană pentru a trăi intens un eveniment sportiv național care să lase amintiri plăcute atât sportivilor, cât și voluntarilor, antrenorilor și însoțitorilor”.

Bianca Stegeran, Director național adjunct Hope and Homes for Childen România: „Suntem deosebit de onorați și bucuroși că Fundația Hope and Homes for Children România este partener al Jocurilor Naționale Special Olympics, împreună cu Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare, desfășurate pentru prima dată în orașul nostru. Avem parte de momente deosebite, în care am simțit emoția tuturor concurenților, ne încărcăm cu fericirea lor atât de autentică, mai ales că toți au fost medaliați, fiind declarați câștigători. Momentele cele mai emoționante pentru noi toți sunt cele de pe podium când vedem lacrimi de bucurie în ochii campionilor. Aceste zile sunt dedicate copiilor și tinerilor speciali care își depășesc limitele în fiecare zi. Sper ca spiritul Special Olympics să rămână în sufletele noastre și după ce acest eveniment se va încheia”.
Zilele de 2 și 3 iunie au fost dedicate evaluărilor medicale gratuite pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, oferite de medici specialiști voluntari și elevi de la Liceul Sanitar din Baia Mare, Liceul Sanitar „Carol Davila”, Liceul Sanitar „Henri Coandă”, Liceul Sanitar „Vasile Goldiș”, Interact Baia Mare, Rotaract Baia Mare, Team for Youth, YMCA Baia Mare, Asociația Autism Baia Mare, Colegiul Național Economic „Nicolae Titulesc” Baia Mare, Colegiul National „Gheorghe Sincai”, Liceul de Arte Baia Mare, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”. În cele două zile s-au desfășurat evaluări medicale la 7 discipline ale proiectului „Sportivi Sănătoși”: ORL (Healthy Hearing), stomatologie (Special Smiles), oftalmologie (Opening Eyes), sănătatea picioarelor (Fit Feet), mobilitate și flexibilitate (FUN Fitness), nutriție și sănătate generală (Health Promotion) și sănătatea minții (Strong Minds).
Sala Sporturilor din Baia Mare a găzduit, sâmbătă seara, pe 3 iunie, Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics  Baia Mare 2017. Evenimentul precede competițiile sportive . La festivitate au participat copii și tineri sportivi Special Olympics, antrenori, membri ai familiilor și voluntari din Baia Mare. În total, peste 500 de oameni au marcat debutul competiției participând la un spectacol oferit cu sprijinul școlilor și artiștilor locali. Înainte de Ceremonie, reprezentanți ai forțelor de ordine locale: ai Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” și ai Inspectoratului  pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş au străbătut orașul, de la Palatul Adminstrativ către Sala Sporturilor „Lascăr Pană” în Cursa Flăcării, simbol al începutului competițiilor sportive Special Olympics. Flacăra Speranței a fost, de asemenea, însoțită de sportivi de performață din Baia Mare care au alergat alături de sportivii înscriși în concurs.
Jocurile Naționale Special Olympics România sunt organizat cu sprijinul: Hervis Sports and Fashion România – Partener Tehnic, Update Advertising, Himalaya, Aqua Carpatica, 7 card,  Herbalife, FAN Courier, Alpin57 Lux, RoStar, Golisano, Lions, Essilor, Safilo, Nivea, Miraflex, Colgate, Optimed, Otomed, Audiolux, Fundația Motivation România, Motivation SRL,Adrenallina Media și Baia Mare City App. Parteneri ai Jocurilor Naționale sunt Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și Club Sportiv Special Olympics România.

Informații furnizate de către HHC România

Citește și: http://2.actualmm.ro/accident-grav-azi-noapte-soferul-un-tanar-de-16-ani-fara-permis-un-pasager-elev-la-un-liceu-din-baia-mare-a-murit/

Te-ar putea interesa și: http://2.actualmm.ro/oras-din-maramures/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA