AcasăActualitateSocialLEGEA SALARIZĂRII UNITARE - Câte măriri de salariu vor primi profesorii în...

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE – Câte măriri de salariu vor primi profesorii în 2018

spot_img

DISTRIBUIȚI

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE Salariile profesorilor vor creşte cu 25% de la 1 ianuarie 2018, majorare prevăzută pentru toți bugetarii în legea salarizării unitare. Pe lângă aceasta, salariile dascălilor se vor mări din nou în luna martie, cu 20%, urmând ca sumele fixate ca ținte salariale pentru 2022 să fie atinse gradual, în anii următori, scrie Avocatnet.ro.

Pe lângă creșteri și sumele propuse pentru anul 2022, proiectul de lege care aşteaptă promulgarea preşedintelui Klaus Iohannis mai conține prevederi referitoare la sporurile pe care le vor putea primi unii dascăli și la gradațiile de merit și de performanță ce pot fi acordate profesorilor.

Pentru angajaţii din învățământ, după creşterea cu 25% de la 1 ianuarie 2018 urmează o a doua creștere, în martie 2018, salariile profesorilor crescând cu încă 20%.

Potrivit proiectului de lege, de la 1 martie 2018, „cuantumul brut al salariilor de bază, precum şi cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcţii didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna februarie 2018”.

Apoi, până în 2022, proiectul prevede pentru toți bugetarii creșteri graduale, în funcție de posibilitățile financiare ale fiecărui an, până când se ajunge la salariile prevăzute pentru 2022.

„În perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, fiecare creştere reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018”, se prevede în proiectul aflat acum la promulgare.

continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA