AcasăActualitateMIERCUREA CENUŞII - Azi începe Postul Paştelui la credincioşii romano-catolici

MIERCUREA CENUŞII – Azi începe Postul Paştelui la credincioşii romano-catolici

spot_img

DISTRIBUIȚI

Credincioşii romano-catolici intră de miercuri, 14 februarie, în Postul Mare, prima zi fiind cea mai grea, întrucât cei ce au vârsta cuprinsă între 21 şi 60 de ani vor fi obligaţi să nu mănânce decât odată pe zi şi atunci cât mai puţin.

Pentru cei foarte tineri, sau foarte bătrâni, această abţinere este recomandată, dar nu este obligatorie.

Cu o zi înainte, creştinii catolici au mâncat preparate cu carne, lapte, brânză şi ouă, împreună cu familiile, motiv pentru care ziua din ajunul Postului mai este denumită în popor şi Marţea Grasă.

În Miercurea Cenuşii, în biserici este binecuvântată tocmai cenuşa care va fi pusă, în mod simbolic, pe capul credincioşilor, în timpul Liturghiei.

Gestul vrea să amintească oamenilor că sunt muritori şi păcătoşi şi este însoţit de cuvintele preotului „Converteşte-te şi crede în evanghelie!”.

Postul trupesc, stipulat în canoanele Bisericii Romano-Catolice, nu este la fel de greu ca la alte religii, credincioşilor fiindu-le interzis numai consumul de carne, scrie Realitatea.net.

Pe toată perioada Postului nu este permis însă niciun rabat de la partea spirituală. Preoţii vor pune accentul pe postul interior, pe rugăciune, pe abţinerea de la păcat.

Aceştia spun că este un post al inimii, o perioadă în care credincioşii trebuie să facă acte caritabile, vizite la bolnavi, orfelinate, azile, şi sunt încurajaţi să facă donaţii pentru cei în nevoie.

În acest an credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele în data de 1 aprilie.

sursa foto

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA