AcasăActualitateRĂSTURNARE “BOMBĂ” DE SITUAȚIE | Asistenta de la IML Maramureș acuzată că...

RĂSTURNARE “BOMBĂ” DE SITUAȚIE | Asistenta de la IML Maramureș acuzată că lua mită și măsluia probele de sânge ale șoferilor băuți la volan, a fost ACHITATĂ de Curtea de Apel Cluj. Decizia este definitivă:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, 31 ianuarie, Curtea de Apel Cluj a desființat latura penală de condamnare a asistentei de la Serviciul de Medicină Legală Maramureș care a fost acuzată de procurorii DGA Maramureș că ar fi măsluit probe de sânge ale unor șoferi.

Procurorii susțineau în rechizitoriul de trimitere în judecată că asistenta ar fi luat mită, ar fi favorizat infractorul și ar fi sustras sau distrus anumite probe ori înscrisuri. Astăzi însă asistenta Cristina Mihaela Coste a fost achitată. Sentința este definitivă.

Solutia pe scurt: În temeiul disp. art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a din C.pr.pen. admite apelul declarat de inculpata C M-C, împotriva sentinţei penale nr. 48/03.07.2023, pronunţate de Tribunalul Sălaj, în dosarul nr. 1671/100/2022, pe care o desfiinţează în latura penală, sub aspectul soluţiei de condamnare a inculpatei pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 C.pen., fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. 1 C.pen. și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, prevăzută de art. 275 alin. 1 C.pen. Pronunţând o nouă hotărâre:

În temeiul art. 396 alin. 5 din C.pr.pen., cu trimitere la art. 16 alin. 1 lit. b teza I din C.pr.pen., achită inculpata CM-C pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. 1 C.pen. În temeiul art. 396 alin. 5 din C.pr.pen., cu trimitere la art. 16 alin. 1 lit. c din C.pr.pen., achită inculpata C M-C pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 C.pen. și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, prevăzută de art. 275 alin. 1 C.pen.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare dispoziţiilor prezentei decizii, respectiv cea de conservare, prin arhivare la sediul instanţei, în condiţii de confidenţialitate, odată cu dosarul cauzei, a suporturilor optice (original şi copie) care conţin materialele rezultate în urma activităţilor de supraveghere tehnică autorizate în cauză în cursul urmării penale şi înaintate Tribunalului Sălaj, împreună cu dosarul de urmărire penală nr. 631/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, pronunţată în baza art. 146 alin. 3 din C.pr.pen. şi cea de păstrare la sediul instanţei prin arhivare împreună cu dosarul cauzei a suporturilor optice conţinând mijloace materiale de probă.

În temeiul disp. art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b din C.pr.pen. respinge, ca nefondat, apelul declarat de Ministerul Public, prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, împotriva sentinţei penale nr. 48/03.07.2023 a Tribunalului Sălaj, pronunţate în dos. nr. 1671/100/2022.

Definitivă. Pronunţată în şedinţa de azi, 31.01.2024, în modalitatea punerii soluţiei la dispoziţia inculpatei şi procurorului prin intermediul Grefei Curţii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA