Acasăoameni noiALTE PROBLEME TEHNICE – Sistemul cardului de sănătate este din nou blocat

ALTE PROBLEME TEHNICE – Sistemul cardului de sănătate este din nou blocat

spot_img

DISTRIBUIȚI

ALTE PROBLEME TEHNICE  Sistemul cardului de sănătate este din nou blocat. De data aceasta, medicii nu pot verifica dacă pacienții sunt aigurați, a declarat Sandra Alexiu, vicepreședinte al Societății Națională de Medicina Familei, la Digi 24.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că sistemul cardului de sănătate este indisponibil începând cu ora 11:00. Până la remedierea situației, serviciile medicale și elibararea rețetelor vor fi efectuate în regim off-line.

Astazi, 16.01.2017, incepand cu ora 11:00, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila datorita unor probleme tehnice.

Pana la remedierea problemelor tehnice aparute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.

Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare, relatează Libertatea.ro. În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate.

Sistemul cardului de sănătate a picat de mai multe ori în ultimele luni, uneori și două-trei zile. Atunci, au existat nenumărate cazuri în care medicii nu au prescris rețete sau în care farmaciile nu le-au putut elibera. Un medic s-a revoltat și a spus că își dorește să plece din România, din cauza acestor situații.

Tot din cauza acestor defecțiuni repetate, medicii au amenințat atunci că vor să ducă problema în instanță, întrucât aceste situații reprezintă „un atac la sănătatea pacienților”, așa cum le-a descris Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale pentru Medicina Familiei.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA