AcasăActualitateSIGURANȚĂ PE DRUMURI | Acțiune amplă a polițiștilor maramureșeni pentru depistarea șoferilor...

SIGURANȚĂ PE DRUMURI | Acțiune amplă a polițiștilor maramureșeni pentru depistarea șoferilor teribiliști. În primele 3 luni ale anului s-au înregistrat 6 morți și 14 grav răniți în accidente rutiere, în județ

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 29 – 31 martie a.c., polițiștii maramureșeni au fost angrenați în acțiuni punctuale, în special în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

Acțiunile, desfășurate sub coordonarea Serviciului Rutier Maramureș, au vizat impunerea respectării regimului legal de viteză, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni, acordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Activitățile polițiștilor rutieri sunt de natură a conștientiza participanții la trafic cu privire la gravele consecințe ale încălcării normelor rutiere, dar și luarea măsurilor legale față de cei care pun în pericol siguranța traficului, cu atât mai mult cu cât la nivelul judeţului Maramureş, în primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 18 de accidente grave de circulație, soldate cu decesul a 6 persoane și rănirea gravă a altor 14 persoane.

Astfel, pentru neregulile constatate în cele trei zile de acțiune, polițiștii au aplicat 367 de sancțiuni contravenționale, 199 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea polițiștii au reținut 35 de permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare și au întocmit dosare penale în cazul celor 9 infracțiuni rutiere constatate.

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere constituie o prioritate a polițiștilor maramureșeni, astfel că și în cursul acestei săptămâni se va acționa punctual și se vor lua măsuri legale față de cei care încalcă prevederile legale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA