AcasăEvenimentLA UN PAS DE DEZASTRU: BILANȚ - 12 răniți printre care un...

LA UN PAS DE DEZASTRU: BILANȚ – 12 răniți printre care un bebeluș și un copil de 3 ani după ce Mocănița s-a răsturnat pe Valea Vaserului

spot_img

DISTRIBUIȚI

LA UN PAS DE DEZASTRU: BILANȚ Un incident deosebit de grav s-a petrecut ieri, 10 august, pe Valea Vaserului, în zona orașului Vișeu de Sus, județul Maramureș. Celebra Mocăniță a deraiat cu 340 de pasageri la bord.

Alarma s-a dat în jurul orei 13:00. Salvamontiștii, pompierii și salvatorii de pe echipajele de ambulanță și SMURD au fost anunțați de faptul că mai multe persoane au fost rănite în urma accidentului, crezând inițial că toată garnitura ar fi deraiat, fiind o tragedie de proporții. Ajunși la fața locului salvatorii au acordat primul ajutor victimelor care, din fericire, nu au suferit răni foarte grave.

Nu mai puțin de 12 persoane au fost transportate la spital în urma accidentului, printre care și un băiețel de 3 ani și un bebeluș de numai 4 săptămâni.

Un reprezentat al Căilor Ferate Forestiere (CFF), care administrează flota de trenuri Mocăniţa, a declarat pentru Agenția Națională de Presă agerpres.ro că, cel mai probabil, locomotiva a deraiat din cauza terasamentului îngust de cale ferată şi care este slab întreţinut, infrastructura căii ferate fiind într-o stare destul de proastă. Acesta a mai precizat că va fi demarată o anchetă internă pentru a se putea stabili cauzele producerii incidentului.

Proprietarul unei pensiuni turistice din oraşul Vişeul de Sus a declarat pentru agerpres.ro că o altă locomotivă de la Mocăniţă ar fi deraiat în cursul acestei săptâmâni. Ca primă măsură, CFF a suspendat temporar cursele turistice cu Mocăniţa.

ActualMM

 

Sursă foto: ISU Maramureș/ Salvamont Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA