AcasăNews AlertGABRIEL ZETEA, DEPUTAT PSD: ”Se impune convocarea CSU pentru a cere Consiliului...

GABRIEL ZETEA, DEPUTAT PSD: ”Se impune convocarea CSU pentru a cere Consiliului Județean achiziționarea de DrugTestere în cele 12 orașe ale Maramureșului”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a transmis către Instituția Prefectului Județul Maramureș, în cursul zilei de miercuri, adresă înregistrată sub numărul 8366/13.09.2023. Prin aceasta îi cere prefectului Rudolf Stauder convocarea unui Comitet pentru Situații de Urgență care să solicite CJ Maramureș achiziționarea a 12 Analizoare Drager DrugTest 5000 în cele 12 orașe ale Maramureșului. În adresa transmisă, parlamentarul de Maramureș susține faptul că flagelul drogurilor a luat o amploare fără precedent, iar reprezentanții Maramureșului în Parlament și reprezentanții Guvernului României au datoria de a lupta pentru înăsprirea legilor care să descurajeze traficul și consumul de droguri.

Doar prin colaborare și cooperare între autoritățile centrale și cele locale/județene vom putea să intervenim și să stopăm această problemă care a ajuns subiect de siguranță națională, urmând să fie dezbătută în primul CSAT. PSD Maramureș prin Grupul consilierilor județeni PSD a depus deja la Consiliul Județean o adresă prin care solicită executivului administrației județene achiziția a 12 Analizoare Drager DrugTest cu câte un minimum de 300 de kituri pentru fiecare aparat în toate cele 12 orașe ale județului Maramureș. În solicitare se face precizarea că este imperios necesar ca anul viitor să fie achiziționate astfel de aparate și în toate celelalte 64 de comune ale județului. Tocmai pentru că nu dorim să se piardă și alte vieți nevinovate și să fim cu toții vinovați, îi cer prefectului Rudolf Stauder să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Maramureș și să ceară Consiliului Județean Maramureș să achiziționeze cât mai curând aceste analizoare Drager DrugTest 5000”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Parlamentarul de Maramureș a subliniat faptul că accidentul tragic care a avut loc în municipiul Sighetu Marmației, marți, 12 septembrie, atunci când o șoferiță a accidentat grav trei pietoni pe o trecere de pietoni reprezintă încă un motiv pentru înăsprirea sancțiunilor în trafic. Totodată a făcut precizarea că Inspectoratul de Poliție al Municipiului Sighetu Marmației nu deține un Analizor Drager DrugTest5000, fapt pentru care șoferița vinovată a fost testată doar pentru consumul de alcool, așa cum sunt testați și alți șoferi vinovați de producerea de accidente.

Ce s-a întâmplat în Sighet poate să se întâmple în fiecare colt al Maramureșului, fapt pentru care achiziția a minimum 12 aparate antidrog de care să beneficieze, în prima fază, și comunele limitrofe din județ este imperios necesară. În acest sens îi cer prefectului Rudolf Stauder să dovedească faptul că este cu adevărat reprezentantul Guvernului în teritoriu și să convoace în cel mai scurt timp Comitetul pentru Situații de Urgență al Județului Maramureș, pentru rezolvarea cu celeritate a acestei solicitări”, a conchis deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA