AcasăEvenimentSportEURO 2016 - Portugalia nu a reușit să învingă Austria, Ronaldo a...

EURO 2016 – Portugalia nu a reușit să învingă Austria, Ronaldo a ratat o lovitură de la 11 metri

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cristiano Ronaldo a avut parte de un meci de coşmar, în seara în care a devenit cel selecţionat jucător din istoria naţionalei Portugaliei, depăşindu-l pe Luis Figo, şi a egalat recordul de meciuri jucate la Campionatul European, pe care acum îl împarte cu francezul Lilian Thuram şi olandezul Edwin van der Sar.

Starul lui Real Madrid a ratat un penalty şi a avut un gol anulat pentru offside, înpartida de pe Parc des Princes cu Austria, încheiată la egalitate, scor 0-0, iar lusitanii rămân fără victorie la Euro 2016.

Aflat la a 128-a prezenţă în tricoul naţionalei şi la al 16-lea meci din carieră la un campionat european, fotbalistul de 31 de ani a avut şansa de a-şi trece numele pe lista marcatorilor în minutul 79 al întâlnirii de la Paris, când a executat un penalty obţinut tot de el.

Portughezul a trimis, însă, în bară şi rămâne fără gol la turneul final din Franţa, deşi, în cele două partide jucate până acum, a şutat de 20 de ori la poartă, la fel de mult ca întreaga echipă a Italiei.

Este adevărat că Ronaldo a înscris contra austriecilor, în minutul 86, dar reuşita sa, altfel una frumoasă, a fost corect anulată pentru o poziţie de offside.

Revenind la lovitura de pedeapsă irosită, CR7 confirmă problemele pe care le are recent de la 11 metri. Astfel, triplul câştigător al Balonului de Aur a ratat patru dintre ultimele cinci penalty-uri de care a beneficiat, indiferent că a fost vorba despre Real Madrid sau de echipa naţională.

Dacă ar fi transformat lovitura de la 11 metri, Cristiano Ronaldo ar fi devenit primul fotbalist care marchează la patru ediţii ale Campionatului European, dar şi cel mai prolific portughez la Euro (în acest moment, este la egalitate cu Nuno Gomes, ambii cu câte 6 goluri).

La finalul jocului, selecţionerul lusitanilor, Fernando Santos, a evitat să discute despre prestaţia celui mai important jucător al său: „Prefer să nu vorbesc despre acest subiect„.

În ciuda dezamăgirii de care a avut parte, vedeta portughezilor a acceptat să se fotografieze alături de un fan care a pătruns pe teren după ultimul fluier al italianului Nicola Rizzoli. Ronaldo a aşteptat răbdător în timp ce suporterul îşi regla telefonul pentru selfie, înainte ca tânărul, plângând de fericire, să fie însoţit în afara terenului de oamenii de ordine.

 

Au evoluat echipele:

Portugalia: 1. Rui Patricio — 11. Vieirinha, 3. Pepe, 6. Ricardo Carvalho, 5. Raphael Guerreiro — 14. William Carvalho, 8. Joao Moutinho — 20. Ricardo Quaresma (Joao Mario, 71), 15. Andre Gomes (Eder, 84) — 17. Nani (Rafa Silva, 89), 7. Cristiano Ronaldo (căpitan). Selecționer: Fernando Santos.
Rezerve neutilizate: 12. Anthony Lopes, 22. Eduardo — 2. Bruno Alves, 4. Jose Fonte, 13. Danilo, 16. Renato Sanches, 19. Eliseu, 21. Cedric, 23. Adrien Silva.

Austria: 1. Robert Almer — 17. Florian Klein, 15. Sebastian Prodl, 4: Martin Hinteregger, 5. Christian Fuchs (căpitan) — 6. Stefan Ilsanker (Wimmer, 87), 14. Julian Baumgartlinger — 11. Martin Harnik, 8. David Alaba (Schopf, 46), 7. Marko Arnautovic — 20. Martin Sabitzer (Hinterseer, 85). Selecționer: Marcel Koller.
Rezerve neutilizate: 12. Heinz Lindner, 23. Ramazan Ozcan — 2. Gyorgy Garics, 9. Rubin Okotie, 13. Markus Suttner, 16. Kevin Wimmer, 21. Marc Janko, 22, Jakob Jantscher

Arbitru: Nicola Rizzoli; arbitri asistenți: Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini; arbitri asistenți adiționali: Daniele Orsato, Antonio Damato (toți din Italia); arbitru de rezervă: Alexandru Tudor; arbitru asistent de rezervă: Octavian Șovre (ambii din România)
Delegat UEFA: Steen Dahrup (Danemarca)

Cartonașe galbene: Quaresma, Pepe/Fuchs, Hinterreger, Schopf.

Ultimele meciuri ale grupei F sunt programate miercuri, de la ora 19,00, astfel: Ungaria — Portugalia, la Lyon, și Islanda — Austria, la Paris, pe Stade de France.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA