AcasăActualitateINUNDAȚIILE FAC PRĂPĂD ÎN MARAMUREȘ | AU FOST MOBILIZATE COMITETELE LOCALE PENTRU...

INUNDAȚIILE FAC PRĂPĂD ÎN MARAMUREȘ | AU FOST MOBILIZATE COMITETELE LOCALE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ – 15 localități se confruntă cu gospodării inundate, drumuri și poduri afectate, daune materiale și ecologice

spot_img

DISTRIBUIȚI

În urma precipitațiilor abundente și topirii zăpezii în zonele montane, 15 unități administrativ-teritoriale din Maramureș se confruntă cu inundații de amploare. Prefectul Rudolf Stauder și președintele C.J.S.U. Maramureș au emis un comunicat oficial detaliat cu privire la situația de urgență.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, stațiile pluviometrice au înregistrat valori semnificative: 58 l/mp la Cavnic, 48,5 l/mp la Băiuț, 39,5 l/mp la Mara, și alte cantități semnificative în diferite localități. Acestea au contribuit la depășirea cotelor de apărare pe râurile Cavnic, Lăpuș, Iza, Mara și Sălaj.

Inundațiile au afectat 15 localități printre care Târgu Lăpuș, Sălsig, Cupșeni, Ariniș, Coltău, Fărcașa, Lăpuș și altele. Patru gospodării și un obiectiv economic au fost inundate, iar patru poduri și cinci podețe au fost afectate. De asemenea, s-au înregistrat degradări pe 13,7 km de străzi, 3,8 km de drum comunal și 8,4 km de drum agricol.

Materiale aluvionare precum pietriș, nămol și material lemnos au colmatat o sursă de apă în sistem centralizat. Aproximativ 49,5 hectare de teren arabil, 5 hectare de pășuni și fânațe, și 2000 mp de sere și solarii au fost inundate, având un impact semnificativ asupra agriculturii locale.

Prefectul Rudolf Stauder a coordonat personalmente echipele de intervenție, asigurând sprijinul comunităților afectate. Comitetele locale pentru situații de urgență au fost mobilizate cu utilaje și personal pentru a limita efectele negative.

În perioada următoare, comisii mixte vor fi constituite pentru evaluarea pagubelor la nivelul județului. Prefectul anticipază o scădere a fenomenelor hidrometeorologice în bazinele hidrografice, însă eforturile de recuperare și reconstrucție vor continua.

Maramureșul se confruntă cu o situație dificilă, iar autoritățile locale și județene rămân mobilizate pentru a gestiona și soluționa această criză.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA