AcasăActualitateSocialACȚIUNE CETĂȚENEASCĂ – Baia Mare respiră! Peste 1.000 de băimăreni vor participa...

ACȚIUNE CETĂȚENEASCĂ – Baia Mare respiră! Peste 1.000 de băimăreni vor participa mâine la o amplă acțiune de plantare de arbori în cartierul Ferneziu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare este interesată de ecologizarea și revigorarea intensă a zonei cartierului Ferneziu. La inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, mâine, 2 aprilie, peste 1.000 de persoane vor participa la o amplă acțiune de plantare de arbori. Evenimentul va începe la ora 9.00 și se va desfășura pe terenul situat peste drum de Uzina Romplumb.

La acțiune vor participa atât elevi, cât și angajați ai autorității locale băimărene, precum și ai societăților aflate în subordinea administrației băimărene. Acțiunea cetățenească i-a impulsionat și pe cei din structurile de siguranță și securitate ale statului, respectiv pompieri, jandarmi și polițiști. În urma acțiunii de plantare va fi împădurit un teren în suprafață aproximativă de două hectare. Înainte de acțiunea de împădurire întreaga zonă a fost ecologizată.

plantare (3)_800x533

„Este o acțiune amplă a tuturor societăților care sunt în subordinea autorității locale, a Primăriei și a Consiliului Local Baia Mare, o acțiune a colegilor mei din Primărie, a Ocolului Silvic Municipal Baia Mare, a Serviciului Public Ambient Urban, a societății Vital în primul rând pentru că ei au fost cei mai harnici în această zonă. Este o zonă adiacentă Uzinei Romplumb, o zonă de intrare în zona turistică a municipiului Baia Mare, în zona Ferneziu-Firiza, dar o zonă depreciată unde se aduna foarte multă mizerie, o zonă degradată unde s-a depozitat foarte multe deșeuri de la Uzina Romplumb dar și diverse alte deșeuri aruncate de alți cetățeni. Am considerat că este locul potrivit unde să putem face o plantare amplă de mesteacăn, pin și stejar roșu astfel încât în foarte scurt timp, în doi, trei, patru ani, cei care merg spre Ferneziu-Firiza să vadă deja rezultatele acestei acțiuni de ecologizare, curățare, de reabilitare a unei zone care totuși este într-un cartier al municipiului Baia Mare. Mai sunt câteva zone care vor trebui demolate aici, câteva cocioabe abandonate și alte tipuri de construcții care nu își au locul în această zonă. Lângă avem o suprafață de aproximativ un hectar care poate fi folosită cu caracter economic. E o platformă betonată care, la fel, va fi curățată iar toată această zonă de aproximativ trei hectare va fi ecologizată, plantată. Este vorba despre o acțiune cetățenească făcută pentru oraș și nu pentru mofturile unor politicieni”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

plantare (2)_800x533

Primarul Cătălin Cherecheș i-a rugat pe cetățeni să dea dovadă de spirit civic și după ce acțiunea de ecologizare va fi finalizată în zonă să nu mai fie depozitate deșeuri menajere sau molozuri.

„Un lucru important este și modul în care vom păstra această zonă. Și îi rog pe toți cei care au deșeuri, moloz să încerce să nu mai arunce în această zonă diverse tipuri de deșeuri. Am toată încrederea că societatea Romplumb va intra într-o fază de ecologizare și reconversie astfel încât să putem să avem o activitate economică aici care să fie utilă și pentru cetățenii din cartierul Ferneziu dar și pentru întreg orașul dar în respect față de mediu și gândindu-ne la viitorul orașului nostru și la viitorul copiilor din acest oraș”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Simona Vasiac

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA