AcasăActualitateSocialBINE DE ȘTIUT - 10 lucruri pe care să le arunci dacă...

BINE DE ȘTIUT – 10 lucruri pe care să le arunci dacă vrei să fii sănătos în 2016

spot_img

DISTRIBUIȚI

Finalul de an aduce cu sine dorinţa ca următorul să fie măcar puţin mai bun decât precedentul. Aşa se facă că, în fiecare an, oamenii îşi fac tot felul de promisiuni în ceea ce priveşte sănătatea lor. Cam că şi studentul care îşi promite “de mâine mă apuc să învăţ!”.


Iată 10 lucruri pe care ar trebui să le arunci dacă vrei să fii sănătos în 2016.

Îndulcitorii artificiali

Cei mai cunoscuţi îndulcitori artificiali sunt aspartamul (E951) şi sucraloza (E955). Cele două produse au fost asociate cu mai multe boli, precum diabetul, atacurile cerebrale sau de cord, Alzheimer.

Aparatura electronică

Aparatura electronică şi radiaţiile emise de ele sunt peste tot. Aşa cum, încet-încet, lumea a devenit conştientă de pericolul fumatului, aşa va deveni, cu timpul, conştientă şi de pericolul tehnologiei de ultima generaţie.

Deşi părerile sunt împărţite, au fost studii care au declarat undele emise de telefoanele mobile că având potenţial cancerigen.

Pesticidele

Multe dintre alimentele pe care le consumăm frecvent sunt stropite cu pesticide. Aceste substanţe pot duce la apariţia malformaţiilor congenitatele, cancerului, alzheimerului, parkinsonului, autismului etc. Diverse sortimente de pesticide au fost interzise în mai multe ţări ale lumii.
Produsele de îngrijire corporală

Nici produsele pentru îngrijirea corporală nu sunt lipsite de pericole. Unele dintre ingredientele acestora au fost declarate cu potenţial cancerigen. Factorii de risc sunt substanţe precum plumb, beriliu, taliu, cadmiu şi arsenic.

În schimb pot fi folosite produsele naturale. Unele pot fi foarte uşor preparate în casă.

Produsele de curăţenie

Produsele folosite la curăţenie au în compoziţia lor o mulţime de substanţe dăunătoare mediului şi organismului. Din fericire, în cămară fiecărui om există o multitudine de produse naturale care pot înlocui cu succes chimicalele: bicarbonatul de sodiu, oţetul, sucul de lămâie, apă oxigenata, uleiurile esenţiale etc.

Odorizantele de cameră

Ca şi produsele de curăţenie, odorizantele de camera conţin substanţe chimice cu potenţial dăunător organismului. Multe dintre aceste odorizante nu au aromele naturale, ci de sinteză chimică, au în compoziţie ftalati şi alte substanţe chimice care pot duce la malformaţii congenitale sau apariţia infertilităţii.
Recipientele din plastic

Recipientele din plastic pot conţine bisfenol A sau bisfenol S, precum şi ftalati şi alte substanţe chimice cu potenţial cancerigen. Alte substanţe aflate în conţinutul recipientelor din plastic pot duce la stoparea producţiei de hormoni. Înlocuieşte recipientele din plastic cu cele din sticlă.

Carnea procesată

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a trimis o avertizare în legătură cu potenţialul cancerigen al cărnii procesate. Mai mult, unii speciasti recomandă scoaterea totală a cărnii din alimentaţie pentru o avea o sănătate mai bună. Dacă nu vrei să renunţi la carne, nutriţioniştii recomandă carnea provenită de la animale hrănite cu iarbă.
Statul pe scaun

Cum nu poţi arunca scaunul, este indicat să petreci cât mai puţin timp pe el. Consecinţele sunt dramatice, de la probleme de sănătate cronice, până la deces prematur. Poţi contracara efectele negative ale statului pe scaun cu mai multă mişcare în aer liber sau exerciţii fizice.

Stresul şi negativitatea

Stresul şi negativitatea influenţează expresia genetică. Sunt studii care au demonstrat faptul că informaţiile emoţionale influenţează câmpul electromagnetic al inimii. De asemenea, creierul este şi el influenţat prin puterea gândurilor.

sursa știre sfatulparintilor.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA