AcasăEvenimentGabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: ”Acordarea titlului de cetățean de onoare...

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș: ”Acordarea titlului de cetățean de onoare lui IPS Iustinian Chira, un gest minim dar necesar al Consiliul Județean”

spot_img

DISTRIBUIȚI

”Să acordăm titlul de cetățean de onoare unui om de la care învățăm cu toții și la care toți mergem pentru sfaturi, este un gest minim pe care Consiliul Județean putea să-l facă pentru IPS Iustinian Chira, iar acest lucru s-a întâmplat azi, când Prea Sfinția Sa a aniversează o venerabilă vârstă în slujba lui Dumnezeu”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, în cadrul conferinței de presă desfășurată la sediul partidului.

”Am trecut peste o campanie națională, avem rezultate notabile la nivel județean și central, iar scorul arată că stânga a câștigat aceste alegeri. Este un rezultat care ne dă încredere, un semnal dat de români și maramureșeni actualei guvernări, Guvernului Ponta. PSD a câștigat 16 mandate, Mircea Diaconu unul, UDMR două. Dreapta a câștigat doar 13 mandate, ceea ce dovedește că mesajul dat de România este acela că lucrurile bune începute trebuie continuate.

În Maramureș, Alianța Electorală PSD-UNPR-PC a obținut 35 de procente, un scor istoric pentru județul nostru, pentru partidele de stânga. În această campanie am încercat să facem totul curat, transparent, să nu ieșim cu promisiuni în fața oamenilor, promisiuni care să nu le onorăm. Am prezentat fapte și nu vorbe, iar acest lucru s-a văzut în rezultatul votului. Încercăm o politică nouă, o politică în care Maramureșul și maraureșenii să aibă încredere.

Maramureșul a bătut județe din sudul țării, considerate a fi fiefuri PSD, iar în Ardeal ne-am situat pe a doua poziție, după Bistrița. Am avut surprize neașteptate, excepționale chiar în localitățile județului, în cele două municipii, Baia Mare și Sighetu Marmației, acolo unde PSD a bătut PNL.

Tot un scor neașteptat am înregistrat în Borșa, Târgu Lăpuș, Dragomirești, în timp ce la Ulmeni, Asuaj, Suciu de Sus, Botiza, Rozavlea, Cernești procentul obținut de PSD  a fost de peste 60%, fapt care dovedește că aici primarii au avut proiecte cu care să iasă în fața oamenilor”, a conchis președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, care a reiterat faptul că aceste alegeri nu au avut o miză internă, ci o miză a României în raport cu Comisia Europeană.

Gabriel Zetea: ”Muncim pentru Maramureș și pentru maramureșeni”

Liderul județean al PSD Maramureș arată că după scorul obținut de PSD în plan local, reprezentanții Maramureșului trebuie să fie o forță care să ceară centrului mai multă implicare în proiectele demarate în județul nostru. ”Există 33 de proiecte din Maramureș depuse la Ministerul Dezvoltării, proiecte pentru care trebuie să aducem finanțare.

Trebuie să rezolvăm problema DN18, Moisei – Iacobeni și Baia Mare – Sighet, să găsim o firmă serioasă, nu una de cartier, capabilă să facă lucrarea. Chiar azi, în ședința de Guvern a fost un punct pe ordinea de zi care făcea referire la exproprierile pe DN18, peste Gutâi. Trebuie să spunem public aceste probleme, să facem presiuni ca lucrările să nu fie întârziate. Avem o soluție și pentru podul de la Ulmeni, peste Someș, chiar două variante. Una ar fi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și cealaltă în 2015, pe Programul Operațional Regional (POR), gestionat de Consiliul Județean Maramureș. Trebuie să finalizăm și proiectele mari ale muncipiului Baia Mare, respectiv bazele sportive și centura orașului”, a subliniat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Finanțările proiectelor pe comunități nu trebuie să țină cont de culoarea politică

”Proiectele supuse finanțării nu trebuie să țină cont de culoarea politică a primarului sau de felul în care cetățenii unei localități au votat. Această meteahnă a politicii trebuie să înceteze. Fac un apel către competitorii electorali, către adversarii politici, fiindcă eu niciodată nu i-am considerat dușmani, să susținem împreună administrațiile publice locale, pentru binele Maramureșului, iar proiectele care au avut deja  un grad mare de finanțare să fie duse la bun sfârșit.

În Maramureș îi vedem pe colegii de la PNL partenerii noștri în continuare, indiferent de ceea ce se întâmplă la nivel central. Am fost aleși împreună în 2012, sub sigla USL, avem comunități în care PNL și PSD lucrează foarte bine  și asta așa ar trebui să fie și în continuare”, a concluzionat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA