AcasăActualitateSocialMAI ȘI DAU, NU NUMAI IAU - 10 elevi au fost premiați...

MAI ȘI DAU, NU NUMAI IAU – 10 elevi au fost premiați de E-ON Gaz la 10 ani de prezență în România

spot_img

DISTRIBUIȚI

E-On Gaz Romania marcheaza 10 ani de prezenta pe piata de energie din Romania premiind 100 de elevi cu rezultate exceptionale la invatatura, din 10 judete. Evenimentul, organizat astazi in Baia Mare, in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, i-a avut in prim plan pe elevii de elita din clasele a VIII-a, unul dintre criteriile de selectie fiind acela ca elevii sa fi avut media 10 la invatatura, in primii trei ani de gimnaziu. 
Subprefectul Alexandru Bondrea a marturisit ca si-ar fi dorit ca numarul acestor elevi sa fie chiar mai mare, in conditiile in care educatia si invatatura sunt principala rampa de lansare in viata oricarui elev.
“Mi-as fi dorit sa fie 100, chiar 1.000 de elevi de nota 10. Este o mare realizare faptul ca premiati elevii de nota 10. Ii felicit pe toti si i-as ruga sa transmita tuturor ca a invata este un lucru important. Multa lume ma va contrazice si va spune ca nu ne foloseste la nimic. Eu va voi spune doar atat. Daca inveti ai o sansa, exact ca si la loterie, daca nu joci nu castigi”, a declarat Alexandru Bondrea.
Reprezentantul companiei care a organizat evenimentul a accentuat importanta recunoasterii de care acesti tineri au nevoie, in contrabalanta cu exemplele negative din sfera invatamantului romanesc.
“Se vorbeste de multa vreme despre situatia dificila in care se afla invatamantul romanesc, despre subfinantare, abandon scolar sau elevi care nu reusesc sa treaca examenul de bacalaureat. Sunt probleme reale, despre care auzim mereu. Sunt insa si parti bune, despre care insa, din pacate, nu se prea vorbeste. Avem elevi care ajung pe podium la olimpiadele nationale si internationale, avem elevi cu rezultatele exceptionale la invatatura, elevi de nota 10, care demonstreaza ca rezultatele se obtin cu multa munca, ambitie si perseverenta”, a declarat Ozana Florea, reprezentant E.On Romania.
Cei 10 elevi de nota 10 din Maramures vin de scoli din intreg judetul, din Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus, dar si Baia Mare. Premiantii sunt Codrin Cotarlan, Fulvia Lumei, Florina Andercau, Crina Urda, Mara Mih, Paula Seredenciuc, Dacian Stepan, Radu Tomoiaga, Paul Zelina si Iulia Varady.
“Vreau sa va marturisesc ca anii precedenti de scoala, la fel ca si anii care vor urma, au insemnat multa munca si vointa, pentru a trece dincolo de granite si a ajunge la performante, in plus si media 10 la invatatura. Nu as fi reusit sa ajung aici fara ajutorul profesorilor mei, care m-au indrumat si m-au invatat ce inseamna cu adevarat munca, pe care am incercat si eu sa o accentuez in tot ceea ce am facut.Am avut, in permanenta sprijinul si increderea parintilor mei, care m-au sustinut si ma vor sustine si in continuare”, a marturisit Iulia Varady.
Premiile oferite celor 10 elevi merituosi au constat in laptopuri performante, contravaloarea totala a acestora fiind, la nivelul intregii tari, de 60.000 euro.

Tania Purcaru, eMM.ro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA