AcasăActualitate112VIDEO | TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI! Doi soți din Maramureș, morți într-un accident...

VIDEO | TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI! Doi soți din Maramureș, morți într-un accident teribil în Grecia. Se întorceau spre țară din vacanță, împreună cu fii lor de 7 și 10 ani. Copiii rămași orfani sunt în stare gravă la spital:

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un accident înfiorător a avut loc miercuri pe autostrada Salonic- Serres. Mașina în care se afla o familie de români s-a izbit violent de un TIR. Prea elenă a transmis că doi adulți și-au pierdut viața pe loc ca urmare a impactului. În mașină se aflau și doi copii de 7 și 10 ani care au fost răniți grav.

Doi maramureșeni, soț și soție, au murit pe loc

Potrivit mai multor site-uri de știri din Grecia, părinții, în vârstă de 45 și 48 de ani, au murit pe loc, iar cei doi copii, în vârstă de șapte și 10 ani, au fost grav răniți, potrivit primelor informații furnizate de autoritățile grecești.

Mașina românilor a intrat în coliziune cu un TIR la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic-Serres, care face legătura cu granița greco-bulgară.

Un accident de circulație a avut loc în jurul prânzului pe Autostrada Națională Salonic – Serres, relatează RThess.

O mașină a intrat în coliziune cu un camion la kilometrul 18 al Autostrăzii.

Rezultatul accidentului a fost tragic. Șoferul și soția lui care se aflau în mașina cu numere de România au suferit răni incompatibile cu viața. Potrivit poliției cei doi sunt cetățeni români și au 45, respectiv 48 de ani. Ambii ar fi din Sighetu Marmației, domiciliați în județul Cluj.

Doi copii în stare gravă

Se pare că românii românii se îndreptau spre Bulgaria cu scopul de a ajunge acasă, în România. În mașină se aflau și copiii lor cu vârste de 7 și 10 ani. Ambulanțele i-au preluat imediat pe micuți, iar starea lor pare să fie foarte gravă.

În urma accidentului, pe Autostrada Națională Salonic – Serres s-a creat o coloană impresionantă.

Ce spune MAE prin Consulatorul General al României la Salonic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, anunță că fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti, soldat cu decesul a doi clujeni, soț și soție, și rănirea celor doi copii ai lor.

Consulatul din Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Potrivit informațiilor obținute de către reprezentanții consulatului, accidentul s-a soldat cu patru victime, membri ai aceleiași familii, dintre care doi cetățeni români majori au decedat, iar alți doi cetățeni români minori au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală, pentru a beneficia de îngrijiri de specialitate.

Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România.

Ancheta autorităților elene cu privire la circumstanțele producerii accidentului este în desfășurare.

MAE informează că reprezentanții Consulatului General al României la Salonic sunt în legătură cu unitatea medicală și cu membrii de familie ai cetățenilor români decedați, în vederea acordării de sprijin celor doi minori, precum și pentru realizarea formalităților de repatriere a trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați.

Reprezentanții Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale și cu reprezentanții spitalului și acordă asistență consulară conform competențelor, inclusiv în vederea eliberării certificatelor de deces.

Sursă: VasileDale.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA