AcasăActualitateALERTĂ NAȚIONALĂ/ EPIDEMIE DE RUJEOLĂ ÎN ROMÂNIA! Vezi ce măsuri impune Ministerul...

ALERTĂ NAȚIONALĂ/ EPIDEMIE DE RUJEOLĂ ÎN ROMÂNIA! Vezi ce măsuri impune Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă în întreaga țară. România se confruntă cu aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe. Creșterea alarmantă a infecțiilor la copii a determinat implementarea unei strategii urgente de vaccinare pentru cei cu vârsta între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor cu scheme incomplete. Află cum poți contribui la oprirea răspândirii și protejarea sănătății celor mici!

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 11 luni, precum și recuperarea celor nevaccinați sau cu schema de vaccinare incompletă.

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani.

Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare” se arată în comunicatul oficial al Ministerului Sănătății.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA