AcasăMARAMURESUL ISTORICAU TRECUT ÎN 2016 - Ucrainenii din Maramureș au sărbătorit Revelionul (VIDEO)

AU TRECUT ÎN 2016 – Ucrainenii din Maramureș au sărbătorit Revelionul (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ucrainenii din Maramureș au trecut în noaptea de miercuri spre joi în anul 2016. Revelionul pe Rit Vechi este sărbătorit de toți etnicii ucraineni de pe granița României cu Ucraina. La Poienile de Sub Munte spre exemplu, copiii au vestit Anul Nou din casă în casă, iar la miezul nopții au trecut efectiv printr-un foc făcut în curte. Motivul este acela de a arde fictiv toate păcatele din anul care tocmai a trecut.

În costume populare ucrainenii din Poienile de Sub Munte au mers mai întâi la cimitr pentru a aprinde o lumânare la căpătâiul celor dragi. Înainte de a se înfrupta bunătățile pregătite de Revelion, capul familiei a rostit o rugăciune.

La un pahar de horincă, la o mămăligă cu cartofi și brânză, membrii familiei Holdiș au depănat amintiri plăcute și neplăcute din anul 2015.

La miezul nopții, la fiecare gospodărie se face un foc în curte. Fiecare membru al familiei, dar și oaspeții trebuie să sară peste foc. Se face acest lucru pentru ca fiecare persoană să intre în noul an fără de păcat.

În Poienile de Sub Munte, Ruscova, Repedea, dar și în alte localități din Maramureș unde populația este de etnie ucraineană localnicii s-au distrat pe cinste în noaptea de Revelion pe Rit Vechi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA