Acasăoameni noiVIOLENȚA, SANCȚIONATĂ DUR – Violența bărbaților români asupra femeilor ne-a costat peste...

VIOLENȚA, SANCȚIONATĂ DUR – Violența bărbaților români asupra femeilor ne-a costat peste 10 miliarde de euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

VIOLENȚA, SANCȚIONATĂ DUR  Violenţa sexuală şi de gen (SGBV) este tipul de violenţă îndreptată împotriva unei persoane pe motive ce au de-a face cu genul sau sexul unei persoane. Aceasta include violenţa domestică, violul, abuzul sexual şi hărţuirea sexuală. Chiar și intimidarea la şcoală şi locul de muncă, traficul de fiinţe umane şi prostituţia forţate sunt violențe sexuale și de gen. Femeile, bărbaţii, cât şi băieţii şi fetele pot fi la fel de afectaţi. Femeile şi fetele sunt, însă, principalele victime ale violenţei sexuale sau de gen.

”Europa nu mai tolerează violența de gen. Nu se rezumă doar la sancțiuni legislative. Institutul European pentru Egalitate de Gen a estimat în ultimul său raport costurile economice generate în UE. Acestea au fost estimate la peste 258 de miliarde de euro. Dintre acestea 10,3 miliarde de euro reprezintă costurile violenței de gen din România”, relatează deputata Andreea Paul.

JUSTIȚIE – Lovitură dură pentru DNA, Tribunalul București declară nule actele de urmărire penală împotriva primarului Craiovei

Metodologia pe baza căreia s-au făcut aceste estimări ia în considerare trei mari categorii de cheltuieli:

Cheltuielile datorate pierderii productivității muncii care acoperă zilele de absență sau zilele în care victima se află în incapacitatea de a realiza activități normale, precum și banii pierduți de angajat, respectiv de angajator;

Cheltuielile cu sănătatea, cu justiția, cheltuielile sociale și alte cheltuieli implicate în această categorie;

Cheltuielile ce țin de impactul emoțional și psihologic;

În clasamentul european realizat de către Institutul European pentru Egalitate de Gen, România se află pe locul 7 cu cele mai mari cheltuieli cauzate de discriminare și violența de gen (vezi Tabelul nr. 1). Din cele 10,3 miliarde de euro costuri estimate în România aproape jumătate sunt cauzate de violența domestică împotriva femeilor, iar restul reprezintă costuri ale violenței de gen și discriminării în spațiul public. Practic, cheltuielile cu violența de gen reprezintă peste 6,4% din PIB în România, în timp ce la nivelul UE se ridică la 1,7% din PIB. Deputata liberală a cerut Guvernului să-I spună câți bani s-au cheltuit în ultimii ani pentru combaterea violenței domestic.

Vezi clasamentul, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA