AcasăActualitateSocialLa Ivano-Frankivsk, se va discuta despre oportunitatea deschiderii unui punct de...

La Ivano-Frankivsk, se va discuta despre oportunitatea deschiderii unui punct de trecerea frontierei între România şi Ucraina

spot_img

DISTRIBUIȚI

În perioada 17-18 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu va participa  la o Ivano-Frankivsk la o dezbatere pe tema deschiderii unui punct de trecere a frontierei între România şi Ucraina.

Administraţia Regională de Stat Ivano-Frankivsk, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltarea de Iniţiative Private din Ivano-Frankivsk derulează proiectul „Dezvoltarea locală prin crearea de condiţii pentru deschiderea unui punct de frontieră şi construcţia unu drum în dreptul localităţilor Poienile de Sub Munte şi Shybene (Raionul Verchovyna – Ucraina), finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.

Se urmăreşte astfel îmbunătăţirea relaţiilor de cooperare transfrontalieră între micro-regiunea Valea Ruscovei şi raionul Verhovena pentru asigurarea dezvoltării socio-economice a regiunii, dar şi promovarea oportunităţilor de investiţii în zonele de frontieră a Regiunii Ivano-Frankivsk din Ucraina şi a judeţului Maramureş.

Deschiderea unui punct de trecere a frontierei în această zonă ar avea ca efect punerea în valoare a potenţialului productiv şi de tranzit rutier. Regiunea Ivano-Frankivsk este singura dintre toate regiunile de forntieră ale Ucrainei care nu are trecere peste frontiera de stat. De asemenea, judeţul Maramureş este printre puţinele judeţe de graniţă ale din România, care are bun singur punct de trecere a frontierei. Acastă regiune ocupă o poziţie geografică favorabilă, fiind situată pe axa traficului de pasageri de mărfuri între nordul şi sudul Europei. Realizarea acestui obiectiv ar scuti cetăţenii din cele două zone de deplasarea la distanţe mari în vederea trecerii frontierei.

Biroul de presă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA