AcasăMARAMURESUL ISTORICBorsa: Misiune de salvare de pe munte, in zona Preluca Lupului. Victima:...

Borsa: Misiune de salvare de pe munte, in zona Preluca Lupului. Victima: 84 de ani (FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Misiune de salvare astazi in Borsa. Actiunea comuna a SMURD Borsa, Jandarmeria Montana Borsa si Salvamont Borsa s-a desfasurata in bune conditii, iar victima a ajuns la Spitalul de Recuperare din Borsa. „Azi 21 septembrie 2014 la ora 14,30 am fost solicitati de SMURD si Jandarmeria Borsa pentru a participa la o actiune de salvare a unei persoane de pe munte in zona Cearcanu , mai exact Preluca Lupului. La fata locului echipajele au gasit o persoana de 84 ani care nu se putea misca. S-a acordat primul ajutor dupa care victima a fost transportata spre ambulanta. Jandarmeria impreuna su serviciul local Salvamont au participat la actiunea de transport a victimei, fiind nevoie de mai multe persoane pentru a o transporta pe targa din cauza drumului accidentat. Victima era constienta si stabila pe tot timpul intetventiei. Datorita ploii actiunea s-a desfasurat foarte greu” a declarat seful serviciului Salvamont Borsa, Daniel Timis.

„Datorita faptului ca drumurile din zona Cercanel au fost reparate in acest an, ambulanta SMURD a putut ajunge foarte aproape de locul unde era victima. Mai mult, atat SMURD-ul cat si jandarmeria montata sunt dotate din acest an cu autospeciale 4×4, interventiile de acest gen sunt mult mai usoare”  a declarat Primarul Orasului Borsa, Sorin Ioan Timis.

Sursa – text si foto: facebook Primaria Borsa.

 ACTUALIZARE – Jandarmeria Maramures

Jandarmeria Maramureş a fost solicitată printr-un apel telefonic, duminică 21 septembrie a.c., în jurul orei 13.30, să intervină pentru salvarea unei persoane aflată într-o zonă greu accesibilă a localităţii Borşa . În cel mai scurt timp, s-a constituit o echipă de căutare-salvare, formată din jandarmi din cadrul Postului Montan Borşa şi membri ai Serviciului Salvamont Borşa, care s-au deplasat înspre zona indicată, respectiv strada Preluca Mărului, în sprijinul bărbatului care solicitase intervenţia unui echipaj SMURD, însă la care nu se putea ajunge decât pe jos, fiind localizat la6 kmde drumul de acces.  În jurul orei 14.15, echipa de salvare a ajuns la persoana care solicitase ajutorul. Acesta se afla în zona indicată, era conştientă, însă prezenta simptome de hipotermie. Persoana în cauză a primit primul ajutor, apoi a fost preluată de echipajul SMURD şi transportatăla Unitateade Primire  Urgenţe Borşa.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA