AcasăActualitate112CIRCA 31.000 DE PACHETE DE ŢIGĂRI CONFISCATE LA FRONTIERA DE NORD –...

CIRCA 31.000 DE PACHETE DE ŢIGĂRI CONFISCATE LA FRONTIERA DE NORD – Percheziţii la Rona de Sus şi focuri de armă pe malul Tisei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 31.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, iar o femeie din Maramureș este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.


Ieri, 02.05.2018, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră au descoperit, în zona de frontieră, pe raza localității Rona de Sus, jud. Maramureș, cinci colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră, abandonate.

În continuare s-a luat măsura cercetării și monitorizării zonei, iar la aproximativ 200 de metri distanță de coletele descoperite, în curtea unui imobil de pe raza localității Rona de Sus, într-o anexă tip garaj, au fost observate mai multe colete, ambalate identic cu cele abandonate.

La imobilul respectiv a fost identificată proprietara, Mariana P, în vârstă de 32 de ani, care a predat de bunăvoie coletele descoperite în garajul acesteia.

Atât coletele descoperite abandonate, cât și cele din garajul femeii, au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.998 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 58.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, în jurul orei 17.00, lucrători din cadrul aceluiași sector au observat mai multe persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul țării, transportând, în spate, colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit, spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii de frontieră au executat în plan vertical, cu armamentul din dotare, 6 focuri de avertisment, conform prevederilor legale, dar nici de această dată persoanele nu s-au supus somațiilor și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul Ucrainei.

La fața locului, au fost descoperite 10 de baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul Sectorului PF Sighetu Marmației, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări, marca Marble, în valoare de 58.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea documentării întregii activități infracționale.

În ziua de 2 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 17.00, ei au observat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau, în spate colete voluminoase, îndreptându-se spre două autoturisme, cu intenția de a le încărca în acestea.

În momentul în care persoanele au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat baxurile, s-au urcat în autoturisme şi au demarat în trombă spre localitatea Lupcina.
Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și verificare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 9 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.980 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 175.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat pe raza localităţii Muşeniţa, jud. Suceava, mai multe colete voluminoase ce conțineau țigări provenite din contrabandă.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea totală de 6.000 pachete țigări, marca Compliment, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 70.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA