AcasăActualitate112COMUNICAT ALEGERI 2016 - Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea...

COMUNICAT ALEGERI 2016 – Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Instituţiilor din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, cu referire în special la Poliţia Română, Jandarmeria Română, Poliţia de Frontieră Română şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, le revin misiuni specifice de menţinere a ordinii publice pe raza localităţilor urbane şi rurale, de pază a circumscripţiilor electorale şi localurilor secţiilor de votare, în scopul asigurării condiţiilor de normalitate în planul ordinii publice, în preziua şi în ziua desfăşurării alegerilor, cât şi pentru transportul în siguranţă a documentelor cu rezultatele votării.

Pentru aceasta, la nivelul judeţului Maramureş, unităţile teritoriale din subordinea Comandamentelor de armă menţionate participă cu un total de peste 820 efective destinate misiunilor de protecţie la locaţiile în care se organizează secţiile de votare, peste 230 efective pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în localităţi şi peste 340 efective constituite în echipe operative şi echipe de specialişti pentru aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Având în vedere importanţa şi amploarea misiunii, în conformitate cu planurile de măsuri ale M.A.I şi I.G.P.R., în judeţul Maramureş, prin dispoziţia şefului inspectoratului de poliţie, este constituit un Comandament Operaţional Judeţean, care funcţionează în regim de permanenţă, în care sunt reunite, la nivel de reprezentanţi şi specialişti, toate instituţiile din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională cu atribuţii pe linie electorală, al cărui rol esenţial este coordonarea unitară a tuturor efectivelor angrenate în misiunile din această perioadă.

Dintre cele 435 secţii de votare constituite la nivelul judeţului Maramureş, polițiștii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 176 de secţii. Restul secţiilor sunt asigurate după cum urmează: 152 de jandarmi, 89 de poliţiştii de frontieră şi restul de alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Peste 750 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureş vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 05 iunie 2016, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

Dintre aceştia, peste 200 de poliţişti se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, iar pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 165 de poliţişti, constituiţi în 69 de echipe operative.

De asemenea, pentru asigurarea unei reacţii prompte şi ferme în cazul producerii oricărui eveniment de risc în planul ordinii şi liniştii publice au fost constituite rezerve de intervenţie din cadrul structurilor M.A.I. reprezentate la nivel teritorial care vor acţiona în sistem integrat atunci când situaţia operativă o va impune, se arată în comunicatul remis de IPJ Maramureș.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA